Fill out my online form.

Zorgeloze uitlevering nieuw bedrijfswagenpark voor Konecranes

Vanwege het einde van de looptijd van het leasecontract van haar bedrijfswagens, heeft Konecranes gekozen om het wagenpark in één keer te vervangen met 30 Ford Customs en 3 Ford Transits.

Samenwerking met Sortimo

Konecranes is een wereldwijd toonaangevende groep van Lifting Businesses™, die een uiteenlopende reeks van opdrachtgevers bedient, zoals de fabricage- en procesindustrie, scheepswerven, havens en terminals. 

Konecranes heeft al een langdurige en goede relatie met Sortimo. De vorige bussen waren ingericht met een Globelyst4 inrichting van Sortimo. Internationaal is Konecranes een global account, waardoor er internationale afspraken liggen en er in andere Europese landen ook al naar tevredenheid rond gereden wordt met een Sortimo bedrijfswageninrichting.

Veiligheid en crashtests

Mede daarom werd door Konecranes opnieuw gekozen voor Sortimo. “Een van de redenen om opnieuw voor Sortimo te kiezen is dat wij veiligheid heel belangrijk vinden. De inrichtingen van Sortimo hebben allerlei crashtest doorstaan en deze zekerheid vinden wij zeker belangrijk”, vertelt Peer Hurkmans, District Director Konecranes Nederland.

Flexibiliteit bij veranderende wensen

Konecranes besloot over te stappen naar een SR5 bedrijfswageninrichting. Een ander voordeel wat Peer toelicht: “het is een modulair systeem. Wij hebben nu primair voor een universele inrichting in alle bussen gekozen. De bussen zullen 5 a 6 jaar rondrijden. Dat is een lange tijd, als er in die tijd wat verandert of een monteur andere werkzaamheden krijgt, is het vrij eenvoudig om bij deze SR5 inrichting een gedeelte of onderdeel aan te passen. We kunnen dus inspelen op veranderende wensen van onze klanten en monteurs.

Bovendien hebben we door te kiezen voor een SR5 bedrijfswageninrichting de mogelijkheid om eventueel een europallet in de laadruimte kwijt te kunnen. Dit gebeurt niet zo vaak, maar het is hoe dan ook wel heel fijn dat de monteurs lekker de ruimte hebben in hun voertuig”, licht Peer toe.

Werkproces en wensen van de monteur

Op het proces voorafgaande aan het inbouwen kijkt Peer heel tevreden terug. De Sortimo adviseur uit Zwaag heeft met een groep van 5 monteurs van Konecranes diverse sessies gehad en gekeken wat men nodig heeft om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren. Met deze groep is met behulp van Sortimo’s online configurator de ideale inrichting voor 30 Ford Customs samengesteld.

De wensen van de monteurs zijn dus echt meegenomen. Hierdoor is er een heel complete inrichting samengesteld met koffers, BOXXen en lades. Voor de Ford Transit is er één monteur betrokken geweest die samen met de expertise van de Sortimo adviseur gekomen is tot de meest efficiënte inrichting voor de 3 Ford Transit bussen.

Online configurator

Het is echt heel prettig dat Sortimo de nieuwe online wereld combineert met de oude wereld. Zo zie ik dat. De online tool bleek een ontzettende meerwaarde bij het ontwerpen van de ideale inrichting. Het was super dat dit ter plekke op locatie met de adviseur van Sortimo gedaan kon worden.

Peer Hurkmans District Director Konecranes Nederland

Alle werkzaamheden onder één dak

Wat ook een heel groot voordeel is gebleken, is dat alle werkzaamheden tot de aflevering onder één dak bij Sortimo konden plaatsvinden. “Sortimo was zelf verantwoordelijk voor de inbouw van de inrichting, maar ook de bestickering en de nulbeurten werden vanuit de vestiging Moordrecht uitgevoerd.

Dit had echt logistieke voordelen en heeft de doorlooptijd zeker bespoedigd. De samenwerking van Sortimo met deze partners had echte meerwaarde voor ons. Hierdoor kwam het tot een compleet zorgeloze totaaluitlevering van ons nieuwe bedrijfswagenpark.  En het was helemaal de kers op de taart dat we de uitlevering met alle betrokken partijen samen vanuit Sortimo Moordrecht konden vieren”, concludeert een tevreden Peer Hurkmans.

Inmiddels zijn er diverse internationale collega’s uit Slowakijke, Engeland en Schotland die contact gezocht hebben met Peer Hurkmans over het traject in Nederland en de gemaakte keuzes door Konecranes Nederland in samenwerking met Sortimo Nederland. Een bewijs dat deze in Nederland gekozen aanpak echte meerwaarde heeft.

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.