Fill out my online form.

Unica werkt efficiënter dankzij Sortimo bedrijfswageninrichtingen

In samenwerking met Unica is Sortimo het volledige wagenpark aan het voorzien van nieuwe bedrijfswageninrichtingen. Hans den Otter, fleetmanager bij Unica, vertelt waarom Unica gekozen heeft voor een professionele Ford bedrijfswageninrichting van Sortimo.

Over Unica

Als trendsetter in duurzame innovaties en allround technisch dienstverlener lost Unica alle technologische vraagstukken in de gebouwde omgeving op. Diensten  van Unica bevinden zich onder meer in de domeinen installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IoT) en smart buildings. Met een netwerk van negen bedrijvenclusters en ruim 3.500 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.
Efficiëntie en standaardisatie zijn voor Unica hierdoor erg belangrijk. De mogelijkheden en voordelen van een Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting sluiten hier uitstekend bij aan.

Sortimo richt Ford bedrijfswagens in voor Unica

Monteurs doen hun werk efficiënter en met meer tevredenheid dankzij een Sortimo bedrijfswageninrichting

Tot voor kort waren de bedrijfswagens van Unica voorzien van houten kasten. Omdat deze grote, donkere vakken hadden waar de spullen slecht in terug te vinden zijn, ontstond er minder overzicht en moesten de monteurs vaak lang zoeken. Veel voertuigen waren (te) zwaar beladen. Bij een ongeluk is een houten inrichting bovendien veel minder veilig hebben diverse crashtests uitgewezen. Daarom heeft Unica gekozen voor een professionele Ford bus inrichting van Sortimo. Daarbij komt dat Sortimo als Ford Qualified Vehicle Modifiers (QVM) Partner ook aangetoond heeft te voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van Ford Bedrijfswagens.

Het wagenpark van Unica bestaat al jaren uit bedrijfswagens van Ford. Inmiddels komt in ieder nieuw voertuig een Sortimo bedrijfswageninrichting. Uiteindelijk zullen er zo’n 1000 voertuigen van Unica met een Sortimo inrichting in Nederland rondrijden, uitgeleverd door Ford Wensink. 

Hans den Otter, fleetmanager bij Unica

Hans den Otter vertelt dat Sortimo als uitgangspunt nam dat een optimale bedrijfswageninrichting bij de monteurs vandaan moet komen. De monteurs hebben hun wensen kenbaar gemaakt, Sortimo heeft de workflow in kaart gebracht en op basis daarvan een inrichting samengesteld. Belangrijke voordelen van Sortimo die Hans benoemt zijn:

  • De SR5 inrichting zorgt door de flexibiliteit van het systeem, dat de laadruimte optimaal benut wordt, omdat de legborden van verschillende dieptes perfect aansluiten op  de contouren van de bus;
  • Het efficiënt en slim gebruik van de onder- en bovenkant van de legborden, zoals de uitneembare bakjes (S-BOXXen) onder het legbord. Hierdoor wordt de beschikbare hoogte veel beter benut en wordt ook veel gewicht bespaard;
  • De dubbele bodem oplossing waardoor er extra ruimte onderin het voertuig ontstaat;
  • Het complete assortiment van Sortimo, zoals de koffers, die perfect passen in de inrichting;
  • De mogelijkheid dat de Sortimo inrichting kan worden overgebouwd en daardoor meerdere “bus-levens” mee kan.

Voordelen Sortimo inrichting voor Ford bussen

Hans geeft aan dat bij een goede organisatie in het voertuig downsizing zeker mogelijk zou kunnen zijn: “Deze inrichting gaat ervoor zorgen dat de monteur de bus opgeruimd houdt. Daardoor zal hij minder spullen mee hoeven te nemen en kunnen we in sommige gevallen misschien wel een kleinere bus gebruiken. Dan behalen we een enorm kostenvoordeel.”

De uitlevering van de eerste voertuigen met een Sortimo inrichting is inmiddels achter de rug. Hans vertelt: “De monteurs die momenteel al een nieuwe Ford bus met een Sortimo inrichting hebben zijn heel tevreden. Zo worden ze heel blij van de dubbele bodem met de 2 laden eronder. Ernaast is een open vak gecreëerd om de trap veilig op te bergen. Maar ook details zoals de standaardrails voor sjorbanden zijn ideaal om bijvoorbeeld de stofzuiger eenvoudig en veilig vast te zetten.” 

Diverse configuraties voor Unica

Unica heeft een drietal standaard configuraties bepaald voor een E-monteur, W-monteur en koelmonteur, waarbij de monteurs de mogelijkheid hebben extra Sortimo accessoires te bestellen om de inrichting aan te passen aan hun individuele wensen.

Hans verwacht dan ook dat monteurs hun werk dankzij deze Sortimo inrichting efficiënter kunnen doen en er bovendien gewoon heel blij van worden. Het ziet er sowieso een stuk beter uit dan de houten inrichting, die voorheen in de voertuigen zat. “Vanuit bedrijfsoogpunt is een Sortimo inrichting veel duurzamer, doordat de inrichting kan worden overgebouwd. Vroeger bleef het hout in de wagen en na einde leasecontract was je het kwijt.”

“Sortimo is een hele fijne partner gebleken. De mensen zijn heel professioneel en hebben verstand van zaken. Ze staan absoluut open voor de wensen van de klant en denken mee om tot oplossingen te komen.”

Hans den Otter Unica

Unica op bezoek bij hoofdkantoor in Zusmarshausen

Omdat Hans erg benieuwd was wat voor bedrijf Sortimo is, is hij recent afgereisd naar Zusmarshausen (Duitsland), waar het hoofdkantoor van Sortimo gevestigd is. Hij wilde graag zien hoe de inrichting gemaakt wordt en vond het erg bijzonder om te zien dat echt alles in Duitsland van begin tot eind gefabriceerd wordt. Hij proefde de gemoedelijke sfeer van een familiebedrijf en de korte lijnen. Je kon het merken aan hoe de mensen met elkaar omgaan. Dit was voor Hans herkenbaar, omdat er bij Unica ook zo’n sfeer is.

Tijdens het bezoek heeft Hans tevens het nieuwe Sortimo Innovationspark Zusmarshausen (SIZ) bezocht. Dit is met 72 oplaadpunten een van de grootste elektrische oplaadparken van Europa en het grootste van Duitsland. Het SIZ wordt voorzien van duurzame groene stroom. Het doel van Sortimo is om in 2025 zelf ook geheel CO2 neutrale energie te gebruiken voor het eigen productieproces.

Hans vond het een gedurfde keuze van het management om op zo’n manier te investeren in een laadpark, waarbij energie lokaal wordt gewonnen met zonnepanelen en windmolens.

Voor Unica wordt het ook steeds belangrijker om duurzamer te zijn. Daarom lopen nu een aantal pilots met e-voertuigen. Zo’n 10% van de personenwagens is innmiddels elektrisch. Er gaan daarnaast pilots lopen met 5 elektrische bussen en 5 elektrische personenwagens voor de monteurs.
“We zien dat het steeds belangrijker is dat wijzelf, net als onze leveranciers, nog duurzamer worden.”

Benieuwd naar de verschillende opties voor uw Ford bus inrichting of wagenpark optimalisatie?

Stel zelf uw Ford bus inrichting samen met onze online configurator of neem contact met ons op en laat een 3D tekening op maat maken. Zo krijgt u een perfect beeld van hoe een Sortimo bedrijfs­wagen­inrichting er in uw bedrijfswagen uit kan zien!

Of bekijk op onze site hoe we u kunnen helpen om uw wagenpark te optimaliseren.

Ford - Sortimo  Flyer

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.