Fill out my online form.

ProClick getest in de praktijk: één product, vele toepassingen

ProClick op de proef gesteld: Hoe passen twee gebruikers ProClick toe in hun dagelijks werk? Wat vinden ze handig en waar zien ze ruimte voor verbetering? Je leest in deze blogpost meer over het oordeel van IT beheerder Marc L. en elektrotechnisch ingenieur Bernhard S.

Waar moet je jouw gereedschap opbergen?

Welke vakman kent de situatie niet: zodra hij aankomt op de bouwlocatie zijn de benodigde gereedschappen en materialen snel gepakt. Maar waar moeten ze dan worden opgeborgen? Naast boxen en koffers stoppen veel vakmannen het materiaal in hun broekzakken voor het laatste stukje naar de werklocatie – tot grote ergernis van hun wasmachines. De reden: het komt vaak voor dat mensen hun broekzakken vergeten te legen voor het wassen – en zo krijgen al die schroevendraaiers, meetlatten of pennen een kraakhelder wasje. Maar dat hoeft natuurlijk niet!

Met het ProClick systeem biedt Sortimo een comfortabele en ergonomische opbergmogelijkheid voor gereedschap en andere materialen.

De ProClick gereedschapstassen kunnen worden gekoppeld met veel andere Sortimo producten – van de SR5 bedrijfswageninrichting tot aan de C-BOXX, de AutoAssistent en de ProClick gereedschapsriem of gereedschapsdrager.

Zodra de gereedschapstassen gevuld zijn, kunnen ze heel gemakkelijk worden vastgeklikt en na gebruik weer worden losgekoppeld. Het is allemaal heel eenvoudig en comfortabel. De houder aan de gereedschapsriem zorgt ervoor dat je met slechts één klik de gereedschapstassen bevestigt – zonder dat de riem af moet.

ProClick: deze twee personen deden de praktijktest

Bernhard S.

Elektrotechnisch Ingenieur

Bernhard S. kijkt als ervaren elektrotechnisch ingenieur terug op een lange en succesvolle carrière. Maar zijn passie voor het vak eindigde niet toen hij zijn pensioen bereikte. Stilzitten en nietsdoen is niets voor hem. Hij ondersteunt klanten nog steeds en adviseert hen bijvoorbeeld bij de planning en installatie van elektrische systemen. In zijn vrije tijd is hij ook betrokken bij de Duitse Alpenvereniging (DAV). Daar is het altijd belangrijk om het hoofd koel te houden, zeker bij werken op hoogste. Wie heeft er immers tijd om lang op zoek te gaan naar gereedschap tijdens het werk?  Daarom is Bernhard de juiste persoon voor ons om de gereedschapsdrager in combinatie met de ProClick gereedschapstassen te testen.  

Bernhard, wat heb je in je gereedschapstas zitten?

“Het dagelijks werk van een elektricien is heel gevarieerd en je hebt vaak verschillend gereedschap en meetapparatuur nodig. Daarom stem ik de inhoud van mijn gereedschapstas altijd vooraf af op het type werk wat ik ga doen. Maar wat er altijd in moet zitten zijn combinatietangen, zijsnijders, diverse schroevendraaiers en ook een zaklamp en meet- en testapparatuur”.

Heeft ProClick je overtuigd?

“De uitwisselbaarheid met veel andere Sortimo producten maakt mijn dagelijks werk veel gemakkelijker. De Sortimo inzetbakjes passen zelfs in de gereedschapstassen. Dat is erg handig, want ik hoef niet steeds de gereedschapstassen opnieuw klaar te maken. Voor het opbergen van de tassen is de LT-BOXX heel geschikt: hij heeft de juiste maat om de gereedschapstassen in op te bergen.”

Waar zie je mogelijkheden voor verbetering?

“Over het algemeen is ProClick een goed product voor mij. Maar natuurlijk  is er altijd ruimte voor verbetering. Het handvat van de gereedschapsdrager bijvoorbeeld. Hoewel het schuimrubber erg flexibel is, zou een sterker materiaal naar mijn mening beter in de hand passen. Verder  ligt er nog ruimte voor verbetering in het optimaliseren van de vakken aan de buitenzijde en een uitbreiding van de gereedschapsdrager. Vooral grote gereedschapszakken kunnen snel over de zijkant naar beneden hangen of de buitenzakken bedekken. Hier zou misschien een verwijderbare versie van de “UnitOrganiser” handig kunnen zijn.

Daarnaast ontbreekt een geschikte regenhoes voor de gereedschapsdrager.”

Marc L.

IT beheerder

Hoewel het vakgebied van Marc L. ligt in beveiligingstechnologie, voelt hij zich thuis in de IT-infrastructuur sector. In zijn baan als IT-beheerder moet hij vaak op ladders werken, om bijvoorbeeld onderhoud te plegen in serverruimtes of servicepunten. Sinds enige tijd was hij al op zoek naar een geschikte opbergplek voor zijn gereedschap om het eindeloos op en neer lopen te vermijden. Vóór ProClick had hij in een creatieve bui zijn eigen geïmproviseerde gereedschapsriem samengesteld.

Was maakt ProClick speciaal voor jou?

De gereedschapsriem bespaart me geloop en tijd. Eindelijk hoef ik niet meer steeds heen en weer te lopen tussen het voertuig en de ladder. Ik kan er zelfs reserve accu’s in opbergen. Want vaak is het werk niet binnen een paar minuten klaar. Wat voor mij ook heel erg opvalt is de kwaliteit van ProClick. Zelfs tijdens lange werkdagen kan ik de riem, dankzij de heupvulling, urenlang dragen – zonder dat het pijnlijk of oncomfortabel wordt.

Wat berg je zoal op in je ProClick gereedschapstassen?

Allereerst omvatten de gereedschappen van een IT-beheerder de standaarduitrusting – zoals schroevendraaiers, een accuboormachine en inbussleutels. Vooral voor mijn werk zijn netwerktesters om de bedrading te controleren belangrijk. Maar bij het werken met kabels zijn zijsnijders en kabelstrippers ook onmisbaar. Naast gereedschap zitten er verder standaard kabelbinders of kleine onderdelen in de gereedschapstassen.

Wat kan er nog verbeterd worden aan ProClick?

“Ik werk zo nu en dan buiten. Om het gereedschap te beschermen tegen alle weersomstandigheden, zou  het handig zijn om regenhoezen te ontwikkelen. Ik vind vooral de spijkerzak met trekkoord geschikt hiervoor. Voor de gereedschapstas in maat L zou misschien een soort van afdekklep die je terugvouwt handig zijn. Ik grijp graag zonder te kijken in de tas.”

Om de suggesties van onze producttesters niet onbeantwoord te laten, is onze ProClick Product Marketing Manager Florian Bobinger er mee aan de slag gegaan:

ProClick verandert voortdurend. Daarom vinden we het altijd fijn om ideeën ter verbetering te ontvangen, zeker ook als het gaat om het ontwerp van de gereedschapstassen. Alle ProClick gereedschapstassen zijn weerbestendig en bieden praktische en snelle toegang door het open ontwerp. Om deze eigenschap te behouden, hebben we nu een spijkerzak geïntroduceerd met een trekkoord. Dit garandeert snelle toegang, zelfs bij slecht weer. Wist je trouwens dat er lussen voor het vastzetten van gereedschapskabels in de tassen zijn aangebracht? Zo is je gereedschappen extra beveiligd tegen vallen. Daarnaast werken we voortdurend aan nog meer oplossingen. Reden genoeg om uit te kijken naar wat er nog meer aankomt aan het eind van het jaar.

Florian Bobinger Produkt Marketing Manager ProClick

Zo zie je, dat de toepassingsmogelijkheden voor ProClick vrijwel onbeperkt zijn. Naast vakmensen uit de bouwsector vergemakkelijkt ProClick ook het werk in andere sectoren. Op de vraag of de testpersonen ProClick ook in hun vrije tijd zouden gebruiken, bevestigden zij dit allemaal met een volmondig “ja”. 

Nu is de beurt aan jou – maak je werkdag gemakkelijker met de ProClick gereedschapstassen van Sortimo.  

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.