Fill out my online form.
var q1feopb41344w0p; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'sortimo', 'formHash':'q1feopb41344w0p', 'autoResize':true, 'height':'440', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { q1feopb41344w0p = new WufooForm(); q1feopb41344w0p.initialize(options); q1feopb41344w0p.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, 'script');

Zinvolle samenwerking tussen Sortimo en Promen

Sortimo heeft ervoor gekozen om de omvormerkisten die toegepast worden in de voertuigen van onder andere Stedin, een grote klant van Sortimo, door Promen te laten assembleren. Promen is een sociaal ontwikkelbedrijf om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Hierbij worden medewerkers ontwikkeld, zodat ze zo eventueel een volgende stap kunnen zetten om door te stromen naar werk bij een reguliere werkgever.

Diversiteit van werkzaamheden

Op de afdeling elektro/techniek van Promen zijn zo’n 60 medewerkers werkzaam. Hiervan zijn er 6 mensen aan het werk voor het project van Sortimo. Zij assembleren de onderdelen van de omvormerkisten voor de bedrijfswagens van Stedin, een grote klant van Sortimo. Dit project bestaat uit diverse werkzaamheden, zoals assemblage, strippen van kabels, aansluiten van kabels en heeft hierdoor veel facetten van wat Promen haar medewerkers wil leren.

Uitdaging voor Promen

Rutger van ’t Hoff, groepsmanager bij Promen vertelt: “We zijn erg blij met het werk van Sortimo. Het is erg divers en daarom uitdagend voor onze medewerkers. Hierdoor kunnen we ze een stap verder ontwikkelen. Bij dit project worden medewerkers uitgedaagd en zijn geconcentreerd bezig, gecombineerd met stralende, lachende gezichten. Dat is waar we het voor doen!”

Enthousiasme van de Promen medewerkers

Dyon, een van de Promen medewerkers die aan het Sortimo project werkt, is een jaar geleden als stagiair bij Promen begonnen en vertelt over het werk: “Het heeft uitdaging om de bedradingen op de goede plek te brengen. Dat is erg leuk”. Ali, een andere medewerker die inmiddels 20 jaar voor Promen werkt, voegt daar aan toe: “Ik vind het werk voor Sortimo erg leuk. Er zijn veel verschillende kabels en daarom moet ik veel nadenken. Dat is leuk!”

Sortimo project past goed bij het opleidingsbedrijf

Sippie Eppinga, afdelingsmanager electro/techniek begeleidt en coacht de medewerkers van o.a. het Sortimo team. Ze licht toe: “Het project van Sortimo is heel leerzaam voor onze mensen. Het is precies werk en er zit ook wel tijdsdruk op. De mensen hebben ook echt een verantwoordelijkheidsgevoel om het goed te doen voor Sortimo. Omdat wij een opleidingsbedrijf zijn, past het heel goed bij wat wij onze mensen willen bieden.”

Zinvolle samenwerking

Niet alleen voor Promen is dit een zinvolle samenwerking. Ook Sortimo heeft bewust gekozen om dit werk bij Promen neer te leggen: “Promen is bij uitstek geschikt om dit door ons uitgedachte concept seriematig uit te voeren. Heel betrouwbaar, kwalitatief in orde en levertijden worden nagekomen. We zijn daarnaast blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Ruud de Hoop, directeur van Sortimo.

 

Rondleiding bij Sortimo

Daarom dat Sortimo het team van Promen medewerkers werkzaam voor het project van Sortimo, recent een rondleiding bij Sortimo heeft gegeven om te laten zien hoe de werkzaamheden van Promen ingezet worden in de voertuigen en wat er achter de organisatie Sortimo schuil gaat. Dit werd erg gewaardeerd door Promen. Een ochtend dus waarin door beide organisaties veel van elkaar geleerd werd en waarmee we onze zinvolle samenwerking met succes voorzetten!

Bekijk de video!

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.