Fill out my online form.

50 jaar Sortimo – 50 jaar intelligente mobiliteit

In 1973 richtte Herbert Dischinger een groothandel op voor ijzerwaren. 50 jaar later levert Sortimo alles wat vakmensen nodig hebben en nog veel meer …

Het idee

Op 25-jarige leeftijd sticht Herbert Dischinger in Augsburg (Duitsland) een groothandel in bevestigingstechniek. Als een ervaren zakenman kent Herbert Dischinger zijn klanten en weet hij dat ze schroeven, spijkers, deuvels en nog vele andere kleine onderdelen rommelig en door elkaar vervoeren in tassen en dozen. Toen kreeg hij het idee dat de basis legde voor Sortimo (SORTIment MObil) …

Van metalen koffers tot intelligente mobiliteitsoplossingen

1973

Herbert Dischinger begint met het maken van kleine kunststof bakjes die perfect in een metalen koffer passen en zo zijn ontworpen dat er niets uit kan vallen – dit is de geboorte van de eerste metalen Sortimo koffer, de KM 321. De dekselvergrendeling is uniek en gepatenteerd. De koffer is optioneel beschikbaar met inzetbakjes of verdeelschotten voor verdere onderverdeling.

1995

De metalen koffer wordt voortdurend geoptimaliseerd en aangepast aan nieuwe klantwensen. In 1995 kreeg de metalen koffer bijvoorbeeld een gepatenteerde éénhandsbediening die het mogelijk maakt de deksel met één hand te openen. Daarnaast werd de koffer deksel ook uitgerust met een steun zodat het deksel niet neergelegd hoeft te worden. Dankzij het rubberen handvat kan de koffer comfortabel in de hand worden gedragen en houden labels de inhoud overzichtelijk en geordend.

2009

In 2009 wordt, naast de metalen koffer, een kunststof variant van polypropyleen aangeboden, de L-BOXX. Dit is het startpunt van het bekende Sortimo koffer en BOXXen assortiment, waaronder de T-BOXX, waar de inhoud ook van buitenaf te zien is dankzij het transparante deksel.

De ontwikkeling van de bedrijfswageninrichting.

1986

De eerste FE 1 bedrijfswageninrichting wordt in 1986 geïntroduceerd. Het metalen frame is vervaardigd in een kubusconstructie. De bedrijfswageninrichting is ontworpen om zelf in te bouwen.

1998

In 1998 verschijnt het geoptimaliseerde bedrijfswageninrichting systeem FE2 in een ontwerp met een geoptimaliseerd gewicht door de met gaten geperforeerde stalen frames. De laden kunnen volledig worden uitgetrokken dankzij de geleiderails en worden automatisch vergrendeld wanneer deze worden ingedrukt.

2004

In 2004 wordt het 3e generatie bedrijfswageninrichting systeem op de markt gebracht: Globelyst. Het wordt gekenmerkt door te werken met staanders, in plaats van het kubusontwerp. Dit resulteert in veelzijdige mogelijkheden en een onbeperkt aantal varianten. In de verder ontwikkelde uitvoering, het huidige Globelyst4, optimaliseren gepatenteerde innovaties nog steeds het assortiment van vandaag.

2018

Met de SR5 (Sortimo 5e generatie bedrijfswageninrichting systeem) lanceert Sortimo in 2018 een bedrijfswageninrichting, die de laadruimte maximaal benut dankzij het flexibele ontwerp waarmee de contouren van het voertuig optimaal kan worden gevolgd en daarnaast een perfecte werkplekorganisatie biedt dankzij diensten zoals mySortimo labels en mySortimo inlays.
Zelfs in de kleinste klasse bedrijfswagens past een europallet tussen twee SR5 inrichtingen. Een andere innovatie is dat de bedrijfswageninrichting online door de klant zelf kan worden geconfigureerd.

50 jaar Sortimo – 50 jaar intelligente mobiliteit

Onze nieuwste video over 50 jaar Sortimo:

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.