Fill out my online form.

Voor meer opbergruimte in en op de bedrijfswagen – TopSystem ProSafe imperiaalsysteem

Soms is er niet genoeg ruimte in het voertuig, zeker als u lange voorwerpen zoals buizen, balken of ladders moet vervoeren. U kunt hier lezen waarom metaalbewerker Andreas Schwabauer zweert bij Sortimo's TopSystem ProSafe imperiaalsysteem.

Andreas Schwabauer uit Bubesheim (Duitsland) kan niet meer zonder het imperiaal op zijn Ford Transit.

Het imperiaal is voor Andreas erg praktisch wanneer het nodig is om lange en zware voorwerpen te vervoeren, zoals luifels met een lengte tot zes meter en balken met een gewicht tot 110 kg, die hij gebruikt om stijlvolle terrasoverkappingen te bouwen, maar die de capaciteit van de laadruimte overschrijden. Andreas moest tot nu toe altijd een grote tandemaanhanger gebruiken, wat problemen veroorzaakte bij het parkeren en manoeuvreren. Sinds juni 2020 gebruikt hij het TopSystem imperiaal van Sortimo.

Het flexibele imperiaalsysteem biedt hem niet alleen extra opslagruimte op het dak van zijn voertuig, het TopSystem imperiaal zorgt er ook voor dat zijn lading absoluut veilig vastzit tijdens het transport. Hij is nu flexibeler en sneller op de weg en heeft de aanhanger niet meer nodig Nu gebruikt hij de aanhanger alleen nog als hij complete dakdelen naar zijn klanten moet brengen. Eén aanhanger is nu voldoende voor zijn kleine wagenpark. In plaats daarvan gebruikt hij het TopSystem imperiaal  om luifels te vervoeren, te repareren of zelfs om afzonderlijke beschadigde onderdelen terug naar de werkplaats te brengen.

Snelle en betrouwbare ladingbeveiliging is een topprioriteit voor de metaalbewerker. Dit was ook de belangrijkste reden waarom Andreas koos voor het TopSystem imperiaal. Het ProSafe ladingbeveiligingssysteem is standaard geïntegreerd. “Ik heb dit bij geen enkel ander imperiaalsysteem op de markt gevonden. Ook worden gecoate delen die niet mogen worden bekrast goed beschermd dankzij de ingebouwde rubberen beschermstrips.”

De ProSafe ladingbeveiliging is over de gehele lengte van het dwarsprofiel verwerkt, zodat de spanbanden met slechts één beweging snel en eenvoudig in te haken zijn en de lange stukken optimaal op het voertuigdak worden bevestigd.

De ProSafe ladingbeveiliging kan niet alleen op het dak worden gebruikt, maar het kan ook in de gehele laadruimte van de bedrijfswagen worden gebruikt, aangezien het uitwisselbaar is met de originele sjorpunten van de voertuigfabrikant en natuurlijk met de bedrijfswageninrichting van Sortimo.

Dit betekent dat Andreas profiteert van een geïntegreerde ladingbeveiliging voor zijn hele voertuig.

 “Met ProSafe heb ik nu een sjorsysteem dat overal gebruikt kan worden. Ik had een paar andere spanbanden, maar die heb ik vervangen.”

Het modulaire ontwerp van het TopSystem imperiaal biedt voor elk type bedrijfswagen de juiste variant. Of het nu gaat om een ​​grote of kleine bedrijfswagen, een hoog of normaal dak, twee, drie of vier dwarsbalken – het TopSystem imperiaal is flexibel aan de eisen van de vakman samen te stellen.

Andreas koos voor een indeling met in totaal zes dwarsbalken vanwege de verhoogde stabiliteit en het grotere laadoppervlak.

Naast de ProSafe spanbanden koos Andreas ook een laadrol als één van de accessoires. Deze is vastgeschroefd aan de zijpanelen en aan de achterkant van het voertuig, waardoor er ruimte overblijft voor de bevestigde achteruitkijkcamera. De laadrol maakt het laden en lossen van het imperiaal gemakkelijk en voorkomt tegelijkertijd schade aan de carrosserie, aangezien de materialen de rand van het voertuig niet raken.

Andreas heeft voorlopig geen van de andere accessoires zoals ladingbegrenzer of waarschuwingslichten nodig. “Als ik iets nodig heb, kan ik het altijd achteraf inbouwen.

Om de duurzaamheid van het imperiaalsysteem te garanderen, zijn alle onderdelen van het TopSystem imperiaal gemaakt van roestvrij staal en aluminium en daarom bestand tegen weersinvloeden en corrosie. Omdat roest niet meer voorkomt, heeft het  imperiaal blijvende waarde. Dit betekent dat het imperiaalsysteem eenvoudig kan worden overgezet en hergebruikt naar een nieuw voertuig (mits het hetzelfde voertuigtype is).

Op de vraag of er tijdens het rijden storende windgeluiden zijn, is Andreas heel duidelijk: “Natuurlijk hoor je tijdens het rijden dat er een imperiaal is gemonteerd. Maar het is niet echt luider dan normale rij geluiden.”

Al met al is hij zeer tevreden over zijn voertuig en het imperiaal, maar in de toekomst zou hij alleen voor een krachtiger voertuig kiezen: “Zeker bij volle belasting zou 170 pk in plaats van 130 pk beter zijn.”

Zijn eindbeoordeling:

Mijn conclusie van het TopSystem ProSafe imperiaalsysteem is echt heel goed. Ik ben zeer tevreden over het imperiaal, omdat ik erop kan rekenen dat mijn materialen goed en veilig op het dak vastzitten. Dat de ProSafe ladingbeveiliging al direct geïntegreerd is, is ook erg praktisch, want ik kan deze nu zowel op als in mijn voertuig gebruiken. Mijn nieuwe bedrijfswagen ga ik zeker ook uitrusten met het TopSystem imperiaal.

Andreas Schwabauer Metallbau Schwabauer

Interesse in een Sortimo TopSystem imperiaalsysteem?

Andreas kocht zijn TopSystem imperiaalsysteem bij zijn dichtstbijzijnde Sortimo vestiging. U kunt dus altijd terecht bij een Sortimo vestiging bij u in de buurt!  Het is natuurlijk ook mogelijk om het imperiaal online te bestellen.

U vindt op mySortimo.nl kant-en-klare sets in verschillende varianten voor alle typen bedrijfswagens.

Ook kunt u het TopSystem ProSafe imperiaalsysteem zelf online configureren. Met de SR5 bedrijfswageninrichting configurator kunt u het TopSystem ProSafe imperiaalsysteem ook zonder een bedrijfswageninrichting samenstellen, aanpassen en gewenste accessoires toevoegen. De prijs voor montage is al in het totaal inbegrepen.

De gemaakte configuratie wordt opgeslagen in uw mySortimo account, zodat deze ook weer beschikbaar is voor nieuwe voertuigen of als u na uw eigen configuratie nog even advies wilt van een Sortimo adviseur.

Update November 2021:

Nieuwe accessoires voor TopSystem imperiaal:

Aluminium laadbuis

Met de aluminium laadbuis kunnen zelfs lange ladingen droog en veilig worden opgeborgen: De crash test met een maximale belasting van 50 kg was succesvol!

Dankzij de terughaal functie kan de lading gemakkelijk uit de laadbuis worden gehaald als deze zich tijdens de rit naar voren heeft verplaatst. De aluminium laadbuis met afsluitbaar deksel is verkrijgbaar in de lengtes 3 m, 4 m, 5 m en 6 m.

Achterdeurladder

De achterdeurladder biedt comfortabele, veilige toegang tot het dak en de lading die erop is opgeborgen. Ondanks zijn lage gewicht is hij gemaakt van hoogwaardige materialen, die een hoge stabiliteit garanderen met een laadvermogen tot 120 kg. Hij is eenvoudig te monteren zonder gaten in de carrosserie te boren, zodat er geen permanente beschadigingen ontstaan.

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.