Fill out my online form.
var q1feopb41344w0p; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'sortimo', 'formHash':'q1feopb41344w0p', 'autoResize':true, 'height':'440', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { q1feopb41344w0p = new WufooForm(); q1feopb41344w0p.initialize(options); q1feopb41344w0p.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, 'script');

Praktische oplossingen voor het vervoeren van ladders: Zo makkelijk is het!

Als u een ladder nodig heeft voor werkzaamheden op de bouwplaats of voor servicewerkzaamheden, heeft u het probleem dat de ladder groot is en soms moeilijk op of in het voertuig op te bergen is. Ontdek hier welke veilige, ergonomische en praktische oplossingen Sortimo voor het vervoer van ladders biedt.

Als u een vakman bent, heeft u zich mogelijk de volgende vragen gesteld: Hoe kan ik meer opslagruimte op of in mijn bedrijfswagen creëren? Hoe kan ik de beschikbare ruimte in mijn voertuig optimaal benutten om ladders veilig op te bergen en te vervoeren? of Hoe kan dit zo ergonomisch mogelijk worden gedaan zonder voortdurend mijn rug te belasten? De antwoorden zijn snel te geven: Sortimo biedt uitgebreide, slimme oplossingen voor het vervoer van ladders – en ze passen perfect.

TopSystem imperiaal, ladderklem, ladder zijlift, ladder achterlift en een ladder binnenlift

Het creëren van oplossingen voor een efficiënt werkproces en het veilig en snel opbergen en vervoeren van gereedschap en materiaal is de kerncompetentie van Sortimo. Sortimo heeft de optimale oplossing voor het vervoer van ladders en een veilig transport op en in het voertuig: De ladder zijlift (laadbaar tot 35 kg) ondersteunt u als het gaat om het ergonomisch en met weinig inspanning op het dak tillen van de ladder.

De ladder achterlift is ontworpen voor ladders met een gewicht tot 51 kg, en de ladder binnenlift helpt ladders met een gewicht tot 18 kg op te bergen binnen in de bedrijfswagen – op het plafond van het voertuig – op een ruimtebesparende manier.

En: Het past in elk bedrijfsmodel. De ladderklem is een handig hulpmiddel die de werkstappen vereenvoudigt en het veilig vervoer van ladders mogelijk maakt.

Welk transportsysteem voor welke doeleinde?

Krijg een snel overzicht van de vele mogelijkheden die wij u bieden.

Toepassingsvoorbeeld Ladder zijlift
Koop nu!
Ladderlift achterzijde
Informeer nu!
Ladderlift aan de binnenzijde
Koop nu!
Ladderklem
Koop nu!

Dak opbergruimte


Opbergruimte in het interieur


Laadgewicht (kg)

tot 51

tot 40

tot 35

tot 18


Ladderlengte (m)

tot 4,5

tot 1,8Alle lengtes, alleen
afhankelijk van de
lengte van de auto.


Zijdelings laden en
lossen mogelijk?Laden en lossen mogelijk
via de achterkant?


De basis: Het TopSystem imperiaalsysteem

De basis voor vervoer op het dak van het voertuig is het TopSystem imperiaal. Deze is ontworpen om grote en soms zeer lange objecten of materialen – zoals ladders – veilig en op het dak van de bedrijfswagen te vervoeren. Het geïntegreerde ProSafe ladingbeveiligingssysteem is eenvoudig in het gebruik en helpt u de lading snel vast te sjorren en veilig te vervoeren.

Oplossing 1: Ladderklem

U kunt uw ladders op het TopSystem imperiaal bevestigen met de ladderklem. U moet nog wel een ladder beklimmen om de klem op het dak van de bedrijfswagen te kunnen gebruiken. Eenmaal op het dak van de bedrijfswagen is hij zeer gebruiksvriendelijk en kan hij overal op het TopSystem worden geplaatst. Met slechts één hand kunnen maximaal vier ladders met de ladderklem op het TopSystem worden vastgezet. Een slot beschermt de ladders ook tegen diefstal.

De voordelen:

 • bediening met één hand
 • eenvoudig vastzetten de ladder
 • universeel toepasbaar
 • afsluitbaar

Als u de ladders iets comfortabeler op het dak wilt tillen, bieden wij u oplossingen met onze verschillende liftystemen om ladders extra gemakkelijk te laden en te lossen.

Oplossing 2: Ladder zijlift

Hecht u belang aan rugvriendelijk en ergonomisch werken? Dan is de ladder zijlift precies wat u nodig heeft! Als extra accessoire bij het TopSystem imperiaal, kunt u kiezen voor de ladder zijlift. Deze kan aan beide zijden worden gemonteerd, om ladders op het imperiaal te laden of van het imperiaal te lossen. Naast het ergonomische voordeel is dit vooral praktisch langs drukke wegen, omdat de ladders zijwaarts en dus van de stoeprand kunnen worden opgetild en neergelaten wanneer het voertuig aan de kant van de weg geparkeerd is. Dit betekent dat u geen ruimteproblemen heeft met voertuigen die achter u zijn geparkeerd en veilig kunt laden en lossen.

De voordelen:

 • ontworpen voor voertuigen tot een hoogte van twee meter
 • weerbestendig en zeer duurzaam dankzij hoogwaardige materialen
 • kan flexibel worden gebruikt door het zijdelings laden en lossen van de ladder
 • geschikt voor parkeren bij een drukke weg; Omdat er achter het voertuig geen ruimte nodig is voor het laden en lossen
 • ontworpen voor alle soorten 1, 2 en 3-delige ladders
 • maximale ladderlengte tot 1,5 maal de lengte van de TopSystem dwarsbalkafstand (1380 tot 3000 millimeter)
 • maximaal laadgewicht tot 35 kg
 • volledig met rubber bekleed op de contactplekken, waardoor het materiaal wordt beschermd

Video’s De ladder zijlift in actie

Oplossing 3: Ladder achterlift

Ergonomisch werken ondanks zwaar werkmateriaal hoeft elkaar niet tegen te spreken – de ladder achterlift bewijst dit. Hij is geschikt voor ladders met een gewicht tot 51 kg en ondersteunt u bij het plaatsen van de ladder op het dak vanaf de achterkant van het voertuig, waar deze goed kan worden vastgezet en vervoerd.

De voordelen:

 • verkrijgbaar in lengtes van 2500 en 3000 millimeter
 • maximaal laadgewicht tot 51 kg
 • eenvoudig tillen van de ladder op het dak dankzij de drukcilinder
 • de lading wordt comfortabel en ergonomisch vastgezet wanneer de ladder omlaag wordt gebracht

Oplossing 4: Ladder binnenlift

De oplossing voor kortere ladders in de laadruimte: De ladder binnenlift. Met de ladder binnenlift maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in uw bedrijfswagen: De ladder wordt direct onder het voertuigplafond bevestigd en getransporteerd.

De voordelen:

 • ruimtebesparende en eenvoudig te plaatsen aan het voertuigplafond
 • ontworpen voor dubbele aluminium ladders tot 1,8 m lang en met een gewicht tot 18 kg
 • past in elk bedrijfsmodel

Neem contact met ons op: Persoonlijk advies voor uw vragen

Heeft u nog steeds vragen over het TopSystem imperiaalsysteem of de verschillende soorten ladderliften en wilt u rechtstreeks contact met ons opnemen? Onze Sortimo adviseurs helpen u graag verder in onze vestigingen en bij onze ProPartners De Sortimo klantenservice helpt u ook graag verder. U kunt alle contacten vinden op: mySortimo.nl/contact
Als u vragen of suggesties heeft over ons blog, laat het ons weten – we horen graag van u. U bent ook van harte welkom om deze post aan te bevelen en te delen!

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

 • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
  Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.