Fill out my online form.

SR5 maakt indruk in de nieuwe Renault Kangoo Rapid

Op de LCV Show van de nieuwe Renault Kangoo Rapid speelde Sortimo SR5 een belangrijke rol. Niet alleen vanwege het aantrekkelijke design en de allernieuwste technologieën. Welke rol SR5 daarin speelt, leest u in dit blog.

De Kangoo Rapid maakt deel uit van de nieuwe e-fleet waarmee de Franse autofabrikant haar Europese marktleiderschap voor elektrische lichte bedrijfsvoertuigen verder uitbreidt. Toen Renault zijn nieuwe Kangoo Rapid onthulde tijdens de persconferentie voor de presentatie van de nieuwe lichte commerciële voertuigen, stond het publiek een behoorlijke verrassing te wachten: de zogenaamde “Sesam open u” door Renault.

Vanaf nu is de nieuwe Kangoo dus “Sesam, open u”, want de Renault Kangoo Rapid komt op de markt met de breedste zijdelingse laadopening in de klasse van compacte bedrijfswagens. Dit is mogelijk door het ontbreken van een B-steunbalk. De innovatieve laadopening is twee keer zo breed als voorheen (1,45 meter) en maakt laden vanaf de zijkant makkelijker dan ooit.

Maar dat was nog niet alles: Toen Jean-Louis Wiedemann, Sales Director Small Vans Groupe Renault, de “sesam” van de Kangoo Rapid opende op de LCV show, bleek er nog een innovatie achter schuil te gaan: de roterende SR5 bedrijfswageninrichting, ontwikkeld door Sortimo!

Bedrijfswageninrichting systeem³ – de innovatie in de bedrijfswagen

Het in het showvoertuig geïnstalleerde ontwerp is tot op heden absoluut uniek op de markt en demonstreert volledig nieuwe mogelijkheden op gebied van efficiënt gebruik van de laadruimte en ergonomische toegang. Dit is alleen mogelijk door het ontbreken van de B-steunbalk in de Kangoo Rapids.

Als aanvulling op de vertrouwde, reguliere configuratie voor een bedrijfswagen met een bedrijfswageninrichting, waarbij er een bedrijfswageninrichting aan de bestuurderszijde en aan de passagierszijde van het voertuig is geplaatst, is de Kangoo Rapid uitgebreid met een derde een bedrijfswageninrichting – de roterende SR5 bedrijfswageninrichting. Deze is via schroefverbindingen direct gemonteerd op het scheidingswandrooster achter de berijdersstoel.

De uitdaging bij het ontwerp van de roterende bedrijfswageninrichting was om een eenvoudig draaimechanisme te ontwikkelen dat een veilige en betrouwbare bevestiging tijdens het rijden zou garanderen. Hierbij konden wij bij Sortimo profiteren van onze jarenlange ervaring en bij crash testen die we hebben uitgevoerd.

De inrichting blijft tijdens de rit stevig op zijn plek zitten door de vier veiligheidssloten – telkens één boven en één onder aan het scheidingsrooster, via een hefboomslot op de vloer van het voertuig en via een veiligheidsgordel in het bovenste gedeelte. Alleen wanneer alle vier de sloten worden ontgrendeld, kan de bedrijfswageninrichting zonder problemen handmatig worden gedraaid – met slechts één hand.

Op de plaats van bestemming wordt de passagiersstoel naar voren geschoven. Met slechts enkele handelingen wordt de roterende bedrijfswageninrichting ontgrendeld. Met behulp van het draaimechanisme van de scheidingswandrooster, draait het makkelijk open en is van buitenaf directe toegang tot de inhoud mogelijk is.

Na beëindiging van de activiteit wordt de roterende bedrijfswageninrichting weer in zijn originele positie gedraaid en vervolgens vergrendeld, voordat de reis wordt voortgezet. De vier veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat de bedrijfswageninrichting onderweg stevig vast blijft zitten.

Bekijk hier de live presentatie van de roterende SR5 bedrijfswageninrichting op de Renault LCV-show:

Vanzelfsprekend kan roterende SR5 bedrijfswageninrichting ook worden uitgerust met BOXXen, laden of legborden, afhankelijk van de wensen van de klant.

Toegevoegde waarde voor de handel

De ruime toegang via de zijdeur tot de inhoud van de laadruimte opent volledig nieuwe mogelijkheden voor vakmensen en service technici die een compacte bedrijfswagen willen gebruiken, maar dan door gebrek aan opbergruimte hun toevlucht moeten nemen tot een grotere bedrijfswagen. Dankzij de innovatieve roterende SR5 bedrijfswageninrichting heeft de Kangoo Rapid een vergelijkbare laadcapaciteit als bijvoorbeeld een grotere bedrijfswagen.

De Renault Kangoo Rapid met roterende SR5 bedrijfswageninrichting is dus geschikt voor alle vakmensen die veel materiaal moeten vervoeren en daar in hun dagelijkse werk voortdurend over moeten kunnen beschikken, zoals in de HVAC- of elektrotechnische sector, maar ook in de onderhouds- en facilitaire sector.

Vakmensen en service technici profiteren op verschillende manieren van deze innovatie:

  • directe toegang: toegankelijkheid van buitenaf heeft vooral ergonomische voordelen voor de gebruiker, omdat het dankzij het draaimechanisme niet nodig is om eerst in het voertuig te klimmen om bij de inhoud van de bedrijfswageninrichting te kunnen.
  • veilige toegang: vooral in binnensteden of langs drukke wegen zorgt de toegang via de zijdeur voor comfortabeler en veiliger werken naast het voertuig.
  • makkelijke bediening: de positionering van de roterende bedrijfswageninrichting vereist slechts enkele handbewegingen, en het staat al in de juiste positie.
  • maximale benutting van de ruimte: in tegenstelling tot de conventionele uitrusting van bedrijfsvoertuigen met “slechts” twee rekken rechts en links, biedt de Renault Kangoo Rapid circa 60% meer opbergvolume in de laadruimte, dankzij de integratie van het 1 meter brede roterende legbord. Zo kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut, zelfs in deze compacte bedrijfswagen. Hier komt ook duidelijk het voordeel van SR5 naar voren, want ondanks de plaatsing van een derde bedrijfswageninrichting in de laadruimte, blijft er nog steeds voldoende ruimte over op de laadvloer, zodat zelfs een europallet zou kunnen passen.
  • veiligheid voor de passagiers: het interieur en de massieve scheidingswand van de nieuwe Renault Kangoo Rapid zijn ontworpen om de inzittenden maximale bescherming te bieden, zelfs in geval van een ongeluk.
  • financieel voordeel: dankzij de “Sesam, open u” functie en de geïntegreerde roterende bedrijfswageninrichting, biedt de Renault Kangoo Rapid een opslagvolume van een grote bedrijfswagen, tegen de prijs van een compact bedrijfswagen.

Sortimo oplossingen voor de Renault Kangoo Rapid

De marktintroductie van de Renault Kangoo Rapid staat gepland voor juni 2021. Wij zullen u tijdig via onze communicatiekanalen laten weten of de Renault Kangoo Rapid ook leverbaar wordt met de roterende Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting. De beste manier om op de hoogte te blijven is door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u geen belangrijke informatie en actuele aanbiedingen van Sortimo mist:

We kunnen al met zekerheid vermelden dat we al oplossingen voor vloer- en wandbekleding klaar hebben voor de verkoopintroductie van de Renault Rapid, evenals bedrijfswageninrichtingen die geschikt zijn voor de markt. Door onze nauwe contacten met Renault zijn we in staat om op tijd de benodigde acties op te starten en proefinstallaties te testen, zodat we goed voorbereid zijn – ook als het om heel individuele speciale oplossingen gaat.

Ons Customer Service staat tot uw beschikking voor al uw vragen of neem contact op met uw lokale Sortimo adviseur:

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.