Fill out my online form.

Eén klik – onbeperkte mogelijkheden tijdens je werkdag!

Kom interessante inside informatie te weten over ProClick, vanaf de ontwikkeling tot aan de product lancering. Sortimo’s algemeen directeur Reinhold Braun toont u een blik achter de schermen.

Sortimo – specialist in bedrijfswageninrichtingen – komt nu ook met gereedschapstassen? Ja, het antwoord is simpel. Ze passen perfect binnen ons EcoSystem. En iedereen die Sortimo kent, weet dat we meer doen, dan “alleen” bedrijfswageninrichtingen. 😊 Ik vroeg CEO Reinhold Braun om voorinformatie over de productontwikkeling. Waarom de nieuwe ProClick productlijn een aanvulling is op het beproefde EcoSystem en hoe het succesvol bijdraagt aan de mobiele werkdag.

Meneer Braun, als aanvulling op het bedrijfswageninrichting systeem, BOXXen, koffers en meer veelzijdige services, heeft Sortimo nu ook gereedschapstassen en -riemen in haar product assortiment. Hoe is het idee ontstaan om de gereedschapstassenlijn voor de bouwlocatie te ontwerpen en kennis op te bouwen over textiel?

Als full-service aanbieder met als doel de werkdag voor haar klanten zo efficiënt en productief mogelijk te laten verlopen, was het een logische stap voor ons om onze klanten onze eigen productlijn voor mobiel werken aan te bieden. Vanuit het oorspronkelijke idee van het zogenaamde “soft-storage” is het project geconcretiseerd om transport oplossingen te ontwikkelen, die direct op het lichaam worden gedragen. Dit resulteerde in een compleet nieuwe productlijn voor mobiel werken in samenwerking met competente en bekende partners uit de markt.

Het was vanaf het begin duidelijk, dat de producten soepel en sterk moesten zijn. Dit lukt alleen met zeer duurzame textielvezels. Onze kerncompetentie – metaalconstructies – voldeed niet. Daarom  hebben we specialistische kennis in huis gehaald met medewerkers uit de textielbranche om zo de ideale vezels te ontwikkelen (tegen een acceptabele investering).

Na diverse testen is de keuze gevallen op een textielvezel van 1000den polyester. Deze is zeer degelijk, slijtvast en duurzaam, zelfs onder de zwaarste omstandigheden op bouwlocaties. Omdat we altijd kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige materiaalmix, is dit een uitstekende aanvulling op onze metalen en kunststof producten.

Eén vereiste aan het nieuwe product was uiteraard dat het naadloos binnen ons Sortimo EcoSystem zou passen. Denk aan koppelingen met onze bestaande producten, zoals onze bedrijfswageninrichtingen of ons BOXXen assortiment. Maar het moest ook de mogelijkheid voor “mobiel werken direct op het lichaam” bieden. Dit was het moment waarop onze innovatieve ProClick Houder het levenslicht zag.

Hoe is de naam “ProClick” tot stand gekomen?

“Click” heeft letterlijk een akoestische achtergrond, want de koppeling tussen losse onderdelen uit de productlijn werkt dankzij twee essentiële elementen – de ProClick Houder en de haak.

Als een ProClick gereedschapstas aan de houder wordt gehangen, hoort de gebruiker duidelijk het akoestische signaal – de “klik”. Verder staat ProClick enerzijds voor eenvoud en anderzijds voor de onbeperkte mogelijkheden die het systeem biedt met slecht één “klik”! De “Pro” onderstreept de hoge en professionele kwaliteit die Sortimo biedt.

Hoe snel was er overeenstemming over de naamgeving “ProClick”?

In alle eerlijkheid was dit een enigszins langdurig proces, omdat de naam zeer zorgvuldig moest worden gekozen. 😉

Uit interne brainstorm sessies en denktanks – ook samen met onze partners – kwamen veel goede ideeën. Uiteindelijk hebben we onze professionele gebruikers uit de handel en de industrie gevraagd welke naam zij het meest associeerden met het product. De overgrote meerderheid besloot in het voordeel van ProClick en zo is de naam ontstaan.

Concentreerde de product ontwikkeling zich op specifieke doelgroepen, waarvoor de productlijn vooral geschikt zou zijn?

Door de bekende tv serie “Home Improvement” met Tim Taylor als de zelfbenoemde DIY koning, kent iedereen gereedschapsriemen. 😉 Vooral in de VS worden gereedschapsriemen al vele tientallen jaren gebruikt, vooral in de timmer- en dakbedekkingsindustrie. In die zin is de gereedschapsriem niets nieuws.

Het simpele vastklikken van tassen, zelfs als de riem wordt gedragen, en de volledige compatibiliteit met ons EcoSystem, het ProSafe ladingbeveiligingssysteem en het BOXXen assortiment maken het ProClick systeem uniek en interessant voor alle branches en industriesectoren.

Het maakt niet uit, loodgieter of elektricien, dakbedekker of timmerman, professional of hobbyist – ProClick is zo functioneel en flexibel in gebruik dat iedereen ermee kan werken. Bovendien zal ProClick verder groeien.

Welke voordelen biedt het systeem tijdens het dagelijks werk?

Ik refereer aan onze enquête, die wij gehouden hebben tijdens de product ontwikkeling. Onderwerpen als bewegingsvrijheid, veiligheid, onderlinge uitwisselbaarheid, orde en ergonomie zijn beoordeeld.

De uitkomsten van onze enquête in 2020 tonen aan, dat vakmannen en servicemonteurs de bewegingsvrijheid als belangrijkste voordeel zien.

Voor 72 procent van de ondervraagden is het enorm belangrijk dat zij hun handen vrij hebben tijdens het werk. Maar daarnaast willen zij de benodigde gereedschappen direct bij de hand hebben. Zij beschouwen het als een groot voordeel dat hun gereedschap en materialen niet meer in hun broekzakken zitten.

Meer dan 69 procent van de ondervraagden gaf tevens aan, dat zij onderlinge uitwisselbaarheid een belangrijke toegevoegde waarde vinden. De ProClick gereedschapstassen zijn gemakkelijk aan de Sortimo bedrijfswageninrichting te bevestigen, alsmede aan boxen zoals de C-BOXX of de gereedschapsdrager. Zo zijn ze veilig mee te nemen naar de werklocatie.

Naast de voordelen van bewegingsvrijheid en compatibiliteit met het systeem, speelt veiligheid een belangrijke rol. Als specialist in ladingbeveiliging, is sowieso veiligheid een belangrijk onderwerp voor ons. Tijdens het werk moet de vakman erop kunnen vertrouwen dat zijn hulpmiddelen hem de meest veilige manier van werken bieden.

De roestvrijstalen haak in de ProClick gereedschapstassen garandeert een veilige vergrendeling aan de ProClick Houder of in de ProSafe rails van de Sortimo bedrijfswageninrichting.

Natuurlijk is dit extra belangrijk bij sectoren, waar veel op hoogte wordt gewerkt, zoals op steigers, ladders of daken.

Waarom is er voor haken gekozen als koppeling en niet bijvoorbeeld voor magneten?

Tijdens de ontwikkeling van ProClick hebben we alle mogelijkheden en oplossingen overwogen, die in aanmerking kwamen als geschikt verbindingselement. We hebben getest met verschillende prototypes, zoals magneten, verschillende haken en montage mogelijkheden.

Uiteindelijk gaf de compatibiliteit met het bestaande ProSafe systeem de doorslag:

ProClick gereedschapstassen kunnen in alle verticale ProSafe rails worden gehaakt, wat mobiel werken en het transporteren van de gereedschapstassen in het voertuig naar de werklocatie nog verder optimaliseert.

Al van te voren gevuld, worden de ProClick gereedschapstassen veilig aan de staanders in de bedrijfswageninrichting vastgezet en getransporteerd. Bij aankomst op de werklocatie zijn ze daarna eenvoudig aan de gereedschapsriem te klikken.

Deze compatibiliteit met het systeem optimaliseert en vereenvoudigt de werkcyclus van de gebruiker enorm.

U heeft al enkele malen de ProClick houder genoemd. Is deze essentieel voor ProClick?

Zeker, de ProClick houder vormt de basis en het verbindingselement tussen de gereedschapstassen en de riem of de gereedschapstassen en de gereedschapsdrager – hij verbindt de producten met elkaar.

Wat praktisch en bijzonder is, is dat de riem niet afgedaan hoeft te worden om de houder eraan te bevestigen – waarbij het niet uitmaakt of de ProClick gereedschapsriem of een andere gangbare riem gebruikt wordt. Je klikt de ProClick Houder met het vergrendelmechanisme heel eenvoudig aan de riem.

Dit is ook wat de productlijn zo uniek maakt, het is nog niet eerder op de markt gebracht. Ons doel is altijd om door toegevoegde waarde het dagelijks werk van de gebruiker te vergemakkelijken. Zelfs kleine dingen kunnen een grote verschil maken. Zeker tijdens de hectiek op een bouwlocatie moet er niet veel tijd verloren gaan aan gebruik van hulpmiddelen. Met ProClick bieden wij onze klanten een systeem dat hun dagelijks werk makkelijker maakt.

Zijn er uitbreidingen op de productlijn die al op de planning of in de startblokken staan?

Ja, er zijn al veel ideeën over uitbreiding en specifieke producten die waarde toevoegen aan het assortiment. Iedereen die mij kent, weet dat dit heel moeilijk voor mij is, maar ik ga nu nog geen details prijsgeven. Het is in elk geval interessant.

Heeft u nu al wat tips en trucs wat kan helpen om nog efficiënter en productiever te werken met behulp van ProClick?

Ja, die heb ik zeker. 😉 Hierbij een paar ProClick mogelijkheden.

Ik adviseer de gereedschapstassen te vullen op een gestandaardiseerde wijze. Zo pakt u eenvoudig de gereedschapstas(sen), die u nodig heeft, afhankelijk van uw werk.

U koppelt eenvoudig één tas los en vervangt deze door een andere. Gereedschap en materialen, die samen gebruikt worden of samen horen zijn zo altijd bijeen. Ook bespaart u zo kostbare werktijd, omdat de inhoud niet opnieuw herschikt hoeft te worden, alleen “vastklikken”.

69% van onze ondervraagden uit de enquête benoemde dit voordeel als zeer belangrijk, 25% ging er zelfs vanuit dat het erin zat. Door gebruik van ProClick zal nu eindelijk de onvindbare schroevendraaier in de broekzak een vaste plek vinden in de gereedschapstas.

Aan de voorzijde van de ProClick gereedschapstas maat L zit een kleine zak, waarin een inzetbakje past. Kleine materialen, zoals bouten en schroeven raken zo niet kwijt in de gereedschapstas.

Vul het inzetbakje in maat 1 x 2 of twee inzetbakjes in maat 1 x 1 eenvoudig met de kleine materialen. Vervolgens kunt u ze netjes opbergen en gesorteerd bij de hand houden in de gereedschapstas.

Dank u voor uw tijd, meneer Braun! 😊

Bent u geïnteresseerd geraakt in ProClick? Bestel uw ProClick producten voor mobiel werken nu:

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.