Fill out my online form.
var q1feopb41344w0p; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'sortimo', 'formHash':'q1feopb41344w0p', 'autoResize':true, 'height':'440', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { q1feopb41344w0p = new WufooForm(); q1feopb41344w0p.initialize(options); q1feopb41344w0p.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, 'script');

Elektrisch rijden uitgetest onder vakspecialisten: Succesvol project met Mercedes-Benz en Sortimo!

Mercedes-Benz eVito met een SR5 bedrijfswageninrichting zeer goed ontvangen bij het dagelijkse werk in de praktijk!

De afgelopen maanden hebben diverse vakspecialisten uit de regio Augsburg (Duitsland) twee weken lang een Mercedes-Benz eVito uitgerust met een SR5 bedrijfswageninrichting kunnen testen. Meer dan 20 vakspecialisten uit diverse sectoren testten de eVito en konden de impact van een elektrisch voertuig in combinatie met een SR5 bedrijfswageninrichting, ervaren tijdens hun dagelijkse werk. Deze pilot werd zeer goed ontvangen door veel geïnteresseerden, wat reden temeer was om het project na de eerste testfase te verlengen tot eind maart 2023. De pilot kreeg ook veel aandacht in de media, waarmee aangetoond is dat e-mobiliteit een belangrijk onderwerp onder vaksepcialisten is. Lees in dit blog over de ervaringen tijdens deze pilot.

Wat was het doel van deze pilot?

Met deze gezamenlijke pilot werden twee doelstellingen nagestreefd. Aan de ene kant wilden wij, Sortimo, samen met Mercedes-Benz Vans, de wensen en behoeften van vakspecialisten rondom elektrisch rijden in kaart brengen en onze kennis in de diverse sectoren uitbreiden. Tegelijkertijd wilden wij vakspecialisten de mogelijkheid bieden om een elektrische bedrijfswagen bij het dagelijkse werk uit te testen en op die manier het makkelijker te maken om de overstap naar elektrisch rijden te maken. Veel vakspecialisten hebben belangstelling voor elektrische bedrijfswagens, maar de drempel om over te stappen van een traditionele verbrandingsmotor naar een elektrische bedrijfswagen is vaak nog erg hoog. Dit is precies de reden waarom we de pilot hebben gedaan. We wilden de mogelijkheid geven om de eVito niet alleen te testen tijdens een proefrit, maar juist onder echte omstandigheden in de dagelijks praktijk.

 

De combinatie van Mercedes-Benz met een Sortimo bedrijfswageninrichting zorgt voor een geïntegreerde oplossing met flexibele uitbreidingsmogelijkheden, die precies kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant, sector en het best mogelijke gebruik van de laadruimte van het type voertuig. Deze pilot was bedoeld om onze klanten te laten zien dat onze oplossingen ook uitstekend in de praktijk werken met elektrische bedrijfswagens. Deze pilot is voorbereid en uitgevoerd vanuit het Sortimo Innovation Center in Zusmarshausen (Duitsland) met als doel om te komen tot een duurzame samenwerking tussen Mercedes-Benz Vans en Sortimo.

Reinhold Braun Directeur van Sortimo International GmbH

De opzet van de pilot – wat kregen de testers?

Hoogste kwaliteitsnormen vanuit de merken, doelstellingen en beloften van Mercedes-Benz en Sortimo.

Tegen een prijs van slechts € 56 per week kon de Mercedes-Benz eVito met een Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting uit worden getest.

De voordelen van de nieuwe Mercedes-Benz eVito:

 • Zeer efficiënte elektromotor met maximaal 85 kW (116 pk) (continu vermogen 70 kW (95 pk)) en een koppeling tot 360 Nm
 • Elektrisch bereik tot 314 km/1.2 (WLTP)
 • 60 kWh bruikbare accucapaciteit
 • Elektriciteitsverbruik 27.2-21.3 kWh/100 km
 • Laadvermogen tot 11 kW (opladen via wisselstroom) of 80 kW3 (snel opladen via gelijkstroom)
 • Geïntegreerd onderhoudspakket van 4 jaar en batterij garantie van 8 jaar
 • Onbeperkt laadvolume van 6.6m³
 • Oplaadbeheer en voorconditionering op afstand
 • 4 herstelfasen voor energieterugwinning

SR5 bedrijfswageninrichting in het voertuig

 • SR5 bedrijfswageninrichting in het voertuig voor een maximale productiviteitsverhoging
 • Maximaal gebruik van de laadruimte doordat het ontwerp van de bedrijfswageninrichting meeloopt met de contouren van het voertuig
 • Slimme uitbreidingen door verschillende legbord-, organisatie-, en lade elementen in alle denkbare maten
 • Op maat te ontwerpen
 • Gebruik van hoogwaardige en robuuste materialen

Wat zeggen klanten na twee weken pilot?

Elke pilot werd gevolgd door een feedback-sessie van ongeveer 45 minuten waarin de vakspecialisten hun ervaringen konden delen in een open discussie. De belangrijkste onderwerpen die hier aan de orde kwamen en besproken werden waren het werkproces, het laden, de actieradius, het voertuig, de apparatuur, de duurzaamheid en de impact op het klimaat.

Lees onderstaand de belangrijkste resultaten uit de pilot.

Opladen

 • Het opladen werd voornamelijk via particuliere oplaadpunten in de bedrijven of bij de medewerkers thuis gedaan, omdat deze oplaadsystemen vaak beschikbaar waren
 • Openbare oplaadparken worden meestal minder gebruikt
 • De laadinfrastructuur wordt nog steeds als kritiek beschouwd, omdat deze nog steeds beperkt is en er potentieel voor uitbreiding is.

Bereik

 • De eVito werd ingezet bij het dagelijkse werk, vooral voor het rijden naar klanten en bouwplaatsen.
 • Het gemiddeld aantal dagelijks gereden kilometers lag tussen de 30 en 300 km met een gemiddelde rijtijd van twee uur, wat voor het bereik voldoende was.

Bedrijfswageninrichting – SR5

 • De bedrijfswageninrichting werd zeer goed ontvangen en gewaardeerd onder de vakspecialisten
 • De combinatie van verschillende maten BOXXen, legborden en laden werd met enthousiasme gebruikt door alle vakspecialisten uit de verschillende sectoren

In het algemeen

 • Het voertuig werd tijdens de pilot zeer goed ontvangen door klanten en collega’s van de gebruikers
 • De uitstekende wisselwerking tussen de eVito en de bedrijfswageninrichting in het voertuig zorgde ervoor dat de dagelijkse werkzaamheden vlekkeloos konden worden uitgevoerd.

Vanuit onze samenwerking als VanSolution partner van Mercedes Benz Vans zetten we de transitie naar elektromobiliteit verder door en geven we bedrijven concreet advies bij de overgang naar elektrisch rijden. De focus ligt op het aanbieden van sectorspecifieke oplossingen voor zowel kleine als grote klanten. Gezamenlijk bieden we onze klanten geteste en gecertificeerde bedrijfswageninrichting af-fabriek aan met de mogelijkheid voor op maat gemaakte uitbreidingen, zodat het altijd zeer geschikt is voor iedere sector en type voertuig.

Steffen Lucas, Head of Sales and Marketing Europe & Geschäftsleitung Vertrieb Transporter und Vans Deutschland Mercedes-Benz Vans

De Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting is verkrijgbaar als Mercedes Benz VanSolution oplossing

De eVito wordt door Sortimo uitgerust met een SR5 bedrijfswageninrichting, die ook al sinds afgelopen najaar als VanSolution oplossing beschikbaar is. De SR5 bedrijfswageninrichting van Sortimo biedt een maximaal gebruik van de laadruimte, doordat het ontwerp meeloopt met de contouren van het voertuig. Hierdoor ontstaat het best mogelijke overzicht in het voertuig dankzij diverse optionele uitbreidingen. Het Sortimo EcoSysteem garandeert compatibiliteit van de bedrijfswageninrichting met vrijwel alle gereedschapskoffers en het praktische ProClick gereedschapstassen systeem. SR5 kan worden uitgebreid met diverse accessoires. De laadruimte is bekleed om de carrosserie te beschermen en zo de waarde van het voertuig te behouden. Bovendien is de montagevloer al voorzien van vastzetpunten voor extra ladingbeveiligingsmogelijkheden.

Resultaten van de pilot gepresenteerd op de vakbeurs “Zukunft Handwerk” in München

Na dit succesvolle project mochten we de resultaten presenteren op de beurs “Zukunft Handwerk” in München. Op onze gezamenlijke stand met Mercedes-Benz werden zowel de collega’s van Mercedes als van Sortimo meerdere malen gevraagd naar toelichting over de pilot, het voertuig, de bedrijfswageninrichting en de resultaten.

Sortimo staat duidelijk achter het onderwerp e-mobiliteit en heeft nauwe samenwerking met diverse fabrikanten van bedrijfswagens, zoals dit project ook laat zien. Voor onze klanten betekent dit dat we onderbouwd advies kunnen geven bij de overstap van conventionele naar elektrische bedrijfswagens. Met slimme oplossingen voor het gebruik van laadruimte staan we klaar om onze klanten te helpen om minstens hetzelfde niveau van mobiliteit in elektrische voertuigen te bereiken als bij voertuigen met een conventioneel voertuig.

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

 • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
  Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.