Fill out my online form.
var q1feopb41344w0p; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'sortimo', 'formHash':'q1feopb41344w0p', 'autoResize':true, 'height':'440', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { q1feopb41344w0p = new WufooForm(); q1feopb41344w0p.initialize(options); q1feopb41344w0p.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, 'script');

Waarom uw bedrijf het beste nu investeert in elektrische voertuigen

Ontdek de voordelen van een elektrisch wagenpark en waarom overstappen een waardevolle investering is voor uw bedrijf.

De strategische voordelen van een elektrisch wagenpark voor uw bedrijf

Overstappen op elektrische voertuigen in uw bedrijf kan niet alleen de impact op het milieu verminderen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen en andere aantrekkelijke voordelen opleveren. Een overzicht van hoe uw bedrijf kan profiteren van de overgang op elektrische bedrijfswagens:

Wet- en regelgeving

  • De BPM vrijstelling voor bedrijfswagens wordt afgeschaft. Vanaf 2025 betalen ondernemers dezelfde belastingheffing voor een bedrijfswagen als voor personenauto’s. Voor elektrische bedrijfswagens blijft de uitzondering nog wel bestaan.
  • 2024 is het laatste jaar voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Tot die tijd kunt u 7 – 12 % subsidie (tot max € 5.000) ontvangen voor een volledig elektrische bedrijfswagen.
  • In 2025 worden vele zero-emissiezones actief. Door een overgangsregeling mogen euro 5 en euro 6 bedrijfswagens nog tot respectievelijk 2027 en 2028 in die zones komen. Voertuigen die vanaf 1 januari 2025 op kenteken worden gezet, moeten zero-emissie aan de uitlaat zijn. Dit betekent dat alle nieuwe diesel bedrijfswagens die vanaf 1 januari 2025 op kenteken worden gezet de zero-emissiezones niet in mogen.

Lagere onderhoudskosten

Elektrisch aangedreven voertuigen hebben minder bewegende onderdelen in vergelijking met verbrandingsmotoren, waardoor slijtage en dus onderhoudskosten afnemen. Dankzij de regeneratieve remmen hoeft de olie niet meer regelmatig te worden ververst en wordt het remsysteem minder belast. Hierdoor zijn de onderhoudskosten lager.

Profiteer van speciale voordelen

Veel steden en gemeenten bieden parkeergelegenheid en oplaadfaciliteiten op voorkeurslocaties speciaal voor elektrische voertuigen, wat niet alleen handig is, maar ook extra tijd bespaart. Daarnaast hebben elektrische voertuigen in steeds meer landen toegang tot speciale rijbanen, wat leidt tot kortere reistijden.

Positief effect op uw imago

Door over te stappen op elektrische voertuigen positioneert u uw bedrijf als verantwoordelijk en toekomstgericht. Klanten en zakenpartners zullen het milieuvriendelijke initiatief van uw bedrijf positief ervaren en positief reageren. Medewerkers zullen er trots op zijn om voor een bedrijf te werken dat zich inzet voor milieubescherming. Dit bevordert de loyaliteit en motivatie van medewerkers.

Fabels versus feiten – de misvattingen

Naast de genoemde voordelen, willen we de meest voorkomende fabels over elektrisch rijden weerleggen en u een transparant beeld geven.

De accu is schadelijker voor het milieu dan een voertuig met verbrandingsmotor

Hoewel het waar is dat elektrische voertuigen geen uitstoot produceren wanneer ze in gebruik zijn, wordt vaak beweerd dat de productie van de accu en de opwekking van elektriciteit voor het oplaadproces de positieve impact op het milieu compenseren. Diverse studies hebben echter inmiddels aangetoond dat elektrische voertuigen minder broeikasgassen uitstoten dan conventionele voertuigen met verbrandingsmotor, ook wanneer de gehele levenscyclus in aanmerking wordt genomen.

Elektrische voertuigen zijn aanzienlijk duurder

Hoewel elektrische voertuigen vaak duurder zijn in aanschaf dan vergelijkbare voertuigen met een verbrandingsmotor, moet rekening worden gehouden met de lagere bedrijfs- en onderhoudskosten. Op de lange termijn blijken elektrische bedrijfswagens dus een zuinigere optie voor uw bedrijf te zijn.

Opladen duurt te lang en er zijn te weinig oplaadmogelijkheden

In tegenstelling tot conventionele voertuigen met verbrandingsmotor, rijden elektrische voertuigen op elektriciteit. Het opladen van een elektrische voertuig kan gemakkelijk thuis met behulp van een wallbox. Deze optie maakt het mogelijk om het voertuig ’s nachts op te laden zonder afhankelijk te zijn van laadstations. Het installeren van een wallbox is meestal eenvoudig en kan ook nuttig zijn voor uw bedrijf.

Daarnaast zijn er een groeiend aantal openbare laadstations waar u uw voertuigen kunt opladen. Moderne elektrische voertuigen hebben vaak navigatiesystemen die laadstations langs de route weergeven, zodat het eenvoudiger is om laadsessies te plannen.

In Zusmarshausen in Duitsland staat bijvoorbeeld een moderne oplaadfaciliteit. Deze oplaadfaciliteit biedt 76 oplaadpunten in het Sortimo Innovation Park. Dankzij de efficiënte DC-oplaadtechnologie is uw voertuig binnen 15 tot 45 minuten klaar om zijn reis voort te zetten.

Het maximumlaadvermogen van elektrische voertuigen is lager

Gezien het relatief hoge gewicht van de accu van een elektrisch voertuig, bestaat soms de bezorgdheid dat het niet mogelijk is om al het benodigde materiaal, gereedschap en andere apparatuur mee te nemen. Toch kan een professioneel en goed doordachte bedrijfswageninrichting vaak aan alle behoeften voldoen. Op deze manier wordt de laadruimte optimaal benut en wordt extra gewicht vermeden.

 

Onze aanbeveling voor de toekomst: SR5 Reduced tot Max – de lichtste bedrijfswageninrichting op de markt!

De Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting is de ideale aanvulling op uw elektrische bedrijfswagen. Deze inrichting is gebaseerd op een gepatenteerd hybride ontwerp. Het is opgebouwd uit zeer hoogwaardig lichtgewicht aluminium gecombineerd met ijzersterke gecoate stalen onderdelen op punten waar veel kracht op staat. Hoewel aluminium een onovertroffen laag totaalgewicht garandeert, biedt de toevoeging van stalen componenten de noodzakelijke veiligheid op het hoogste niveau. Voor u betekent dit een energiezuiniger gebruik van uw elektrische bedrijfswagen in combinatie met eersteklas veiligheid.

Bent u geïnteresseerd in dit artikel? Kom hier meer te weten over elektromobiliteit bij Sortimo!

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.