text.skipToContent text.skipToNavigation
17-jul-2023

Een groot succes: Sortimo Blue Week 2023

De Blue Week, die werd gehouden van 6 tot 13 juni 2023, was een initiatief dat werd georganiseerd in samenwerking met Green Balanced. Het doel was om de milieu-impact van het transport te minimaliseren en bewuster om te gaan met met duurzaamheid en de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens deze Blue Week heeft Sortimo de 10 ton CO2-uitstoot die ontstond door het transport van goederen via herbebossing en initiatieven voor bosaanpassing via Green Balanced gecompenseerd.
Green Balanced is een nieuw project gelanceerd door de Mobil Automobile Club in Duitsland in samenwerking met BayWa AG, dat zich inzet voor duurzame CO2-compensatie. Green Balanced wil meer doen dan het belang van klimaatneutraliteit te promoten. Daarom plant het bomen en herbebost het bos in Europa, waardoor CO2 uitstoot wordt duurzaam wordt gecompenseerd. Green Balanced werkt samen met bedrijven zoals Sortimo, die zich inzetten voor milieubescherming en een positieve bijdrage leveren aan een klimaatneutrale toekomst.
"Door samen te werken met Green Balanced zijn we in staat om onze verantwoordelijkheid voor de bescherming van het milieu verder te versterken en een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van onze ecologische footprint. Het compenseren van de 10 ton CO2-uitstoot die werd gegenereerd tijdens de Blue Week is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en illustreert Sortimo's betrokkenheid bij de bescherming van het milieu." Thomas Unger, Head of Global Marketing & Sales bij Sortimo.
Sortimo is er trots op een positieve invloed te hebben op het milieu en wil ook in de toekomst graag duurzame oplossingen ontwikkelen en implementeren.

Het beeldmateriaal is beschikbaar via deze link:
Foto 1: Sortimo x Green Balanced wijzen samen de weg

Over Sortimo
Sortimo is 's werelds toonaangevende fabrikant van bedrijfswageninrichtingen en biedt producten en diensten op het gebied van mobiliteitsoplossingen met als doel een zeer efficiënte en professionele mobiele werkomgeving mogelijk te maken. Sortimo streeft in haar bedrijfsbeleid het beperken van hulpbronnen na en heeft als doelstelling om tegen 2025 een klimaatneutrale productie te realiseren en daarmee haar verantwoordelijkheid ten aanzien van klanten, samenleving en milieu te kunnen vervullen. Het bedrijf heeft het internationale hoofdkantoor en enige productieplaats in Zusmarshausen, Duitsland, waar 1300 personen werken. Sortimo is een internationaal bedrijf met aanwezigheid in meer dan 35 landen. In Nederland heeft Sortimo een landelijke dekking met 11 ProPartners en 3 eigen vestigingen.

Perscontact
Sandra van Wijngaarden
Marketing
Manager
+31 (0)182 35 60 60
klantenservice@sortimo.nl