text.skipToContent text.skipToNavigation
15-mrt-2022

Veilig en flexibel lading vervoeren met de telescoopspanstang

Sortimo, marktleider in slimme en efficiënte bedrijfswageninrichtingen, bereidt haar product assortiment uit met een nieuwe telescoopspanstang. Door zijn vorm zorgt deze spanstang ervoor, dat lading makkelijker en veiliger vervoerd kan worden. Daarnaast zijn deze spanstangen volledig compatibel met het Sortimo ProClick systeem, de in 2021 geïntroduceerde lijn met gereedschapstassen en -riem. De nieuwe telescoopspanstangen en de bijbehorende montagerails zijn verkrijgbaar bij de Sortimo specialisten, of te bestellen via de configurator en online shop op: www.mysortimo.nl

De lengte van de Sortimo telescoopspanstang is flexibel aan te passen. Ze kunnen daarom worden ingezet binnen wagenparken, waarvan de voertuig laadruimtes verschillende afmetingen hebben. Dus ook bij wisselen of vervangen van het voertuig zijn ze nog steeds bruikbaar. De buitengewone driehoekige vorm van de telescoopspanstang is uniek. Als de lading tussen de spanstangen beweegt door acceleratie of remmen dan draait de spanstang mee met de lading. Het draaien verkleint de afstand tussen de spanstangen, waardoor de lading extra wordt afgeremd en zichzelf extra vastklemt. De stevige kunststof beschermlaag om de spantang zorgt ervoor dat de lading niet beschadigt. 

Past naadloos binnen het Sortimo EcoSystem: compatibel met ProClick en ProSafe

De telescoopspanstang past in de Sortimo ProSafe vastzetpunten, in de staanders van de Sortimo bedrijfswageninrichting en in de raam verbindingsprofielen. Omdat de spanstangen ook horizontaal tussen de inrichting geklemd kunnen worden, biedt dit nog meer voordeel. De compatibiliteit van de spanstangen met ProClick is uniek: Hierdoor kunnen er gemakkelijk ProClick gereedschapstassen aan worden gehangen door de geïntegreerde vastzetpunten. Hier kunnen bijvoorbeeld de spanbanden, gereedschap of andere materialen  eenvoudig in worden opgeborgen en zijn ze altijd bij de hand. De compatibiliteit van het systeem zorgt voor een perfecte integratie van de telescoopspanstangen binnen het Sortimo EcoSystem, wat leidt tot een meer geoptimaliseerde en productiever werkproces. 

Makkelijk in gebruik en maximale veiligheid

De telescoopspanstangen zijn zowel verticaal als horizontaal in het voertuig te plaatsen, wat een solide vergrendelde ladingbeveiliging garandeert. Bij verticale plaatsing wordt de spanstang rechtstreeks bevestigd in de montagerails aan het dak en in het vastzetpunt in de vloer, waardoor lading volledig veilig en deugdelijk wordt vervoerd. Bij horizontale plaatsing wordt de spanstang bevestigd in de ProSafe raamverbind profielen van de bedrijfswageninrichting of in de montagerails van de zijwand in het voertuig, waardoor ze vast in positie blijven. In geval de spanstang niet in gebruik is, kan de lengte worden geminimaliseerd en worden bevestigd aan een spanstanghouder, wat ruimte besparend werkt in het voertuig.

“Voordeel voor de klant door verbeterde ladingbeveiliging”

“We bieden met de telescoopspanstang klanten meer flexibiliteit en veiligheid bij het vervoeren van gereedschap en materiaal. Het levert vele verschillende en verbeterde ladingbeveiligingsmogelijkheden op en er kan flexibel gebruik gemaakt worden van de laadruimte. Dit nieuwe product complementeert Sortimo’s professionele ProSafe assortiment voor optimale ladingbeveiliging. We zetten ons als organisatie steeds weer in om innovatieve producten te ontwikkelen binnen ons EcoSysteem. We voegen voortdurend waarde toe, die leidt tot verbeterde productiviteit in het dagelijks werk”, verklaart Robert Bissinger, Product Marketing Manager bij Sortimo International GmbH.

Makkelijk en veilig online bestellen

Aanvullende informatie of de telescoopspanstang bestellen? Ga naar de website van Sortimo: www.mysortimo.nl. Daarnaast staan de adviseurs van Sortimo klaar voor vragen en advies. Alle contactinformatie is te vinden op mySortimo.nl/contact
 

Perscontact
Sandra van Wijngaarden
Marketing
Manager
+31 (0)182 35 60 60
klantenservice@sortimo.nl