text.skipToContent text.skipToNavigation
25-mrt-2021

Nieuwe Sortimo productlijn: ProClick – onbeperkte mogelijkheden met slecht één klik

De introductie van de Sortimo ProClick gereedschapstassen en gereedschapsriem maken de werkdag veiliger, comfortabeler en efficiënter. Met ProClick wordt gereedschap en werkmateriaal in hoogwaardige polyester tassen direct op het lichaam gedragen. De handen blijven op deze manier vrij. Dit is een vereiste in veel branches, waar de arbodienst voorschrijft een gereedschapsriem te dragen. ProClick is het enige systeem, waarbij u de gereedschapstassen met één klik wisselt, zelfs tijdens het dragen. En ProClick past niet alleen in de Sortimo bedrijfswageninrichting maar ook aan het L-BOXXen assortiment. Het is leverbaar vanaf midden april 2021. Bestellen kan nu al op mySortimo.nl/proclick.


Voor het vervoer van gereedschap en werkmaterialen in de bedrijfswagen biedt Sortimo al jaren diverse oplossingen zoals bedrijfswageninrichtingen, BOXXen, koffers en mobiele werkstations. Dit assortiment is nu uitgebreid met een oplossing voor op de werklocatie zelf: de ProClick gereedschapsriem en de ProClick gereedschapstassen. 
Het ProClick systeem maakt het dragen van gereedschappen en werkmaterialen direct op het lichaam mogelijk. Het voorkomt bukken om gereedschap te pakken en zorgt ervoor dat de handen vrij blijven. Dit is essentieel bij branches waar veel op ladders, steigers of daken gewerkt wordt. Maar ook bij werken op vloerhoogte is het handig om materialen direct bij de hand te hebben. 


De ProClick gereedschapstassen bieden, in tegenstelling tot broekzakken, een perfect overzicht op de gereedschappen en materialen, dankzij verdeelschotten, lussen en haken. Afhankelijk van de toepassing kunnen ze worden gevuld en makkelijk worden gewisseld. De ProClick gereedschapstassen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Reflecterende strepen aan de zijkant zorgen voor goede zichtbaarheid en veiligheid tijdens de donkere wintermaanden.
 
Unieke ergonomie, bewegingsvrijheid en eenvoudig te wisselen

ProClick is ontwikkeld om de werkdag van de professional gemakkelijker en veiliger te maken en de productiviteit te verhogen. De vakman of servicemonteur hoeft niet langer de ladder op en af te lopen om zijn materialen te pakken. Met de ProClick gereedschapsriem en -tassen bevinden deze zich op het lichaam, waardoor ze direct voor het grijpen zijn. Met de ProClick gereedschapsriem worden de gereedschappen en materialen ergonomisch en comfortabel op de heupen gedragen, waarbij het gewicht gelijk verdeeld wordt.

De verbinding tussen de ProClick gereedschapstassen en de riem is uniek. Het verbindingselement, de ProClick houder, kan gebruikt worden aan de ProClick gereedschapsriem en elke andere gangbare riem. De ProClick gereedschapstassen hebben een geïntegreerde haak, die in de ProClick houder wordt geklikt. Door op de blauwe knop op de ProClick houder te drukken ontgrendelen de gereedschapstassen. Het systeem maakt op een snelle en unieke manier het wisselen van gereedschapstassen met de benodigde inhoud mogelijk. Bij een standaard gereedschapsriem daarentegen zitten de tassen vastgenaaid aan de riem of moeten er overheen geschoven worden.

Compatibiliteit met andere producten

De naadloze integratie van de ProClick productlijn met andere Sortimo producten, zorgt ervoor dat de ProClick gereedschapstassen niet alleen gebruikt kunnen worden in combinatie met de riem. Met de haak kunnen ze ook aan de staanders van de Sortimo bedrijfswageninrichting worden gehaakt en op die manier veilig getransporteerd. Voor de gebruiker betekent dit efficiëntie verbetering van het werkproces. 

De bedrijfswagen is uit te rusten met verschillende ProClick gereedschapstassen, welke naar wens kunnen worden gevuld. Op de werklocatie wordt de riem omgedaan en de vooraf gevulde gereedschapstassen uit de inrichting gepakt. Gereedschapstassen die niet direct nodig zijn kunnen aan de C-BOXX of ProClick gereedschapsdrager geklikt worden en zo vervoerd worden naar de werkplek. Het wisselen van gereedschapstas is op elk moment mogelijk zonder dat de riem af gedaan moet worden. Als het werk klaar is, kunnen de gereedschapstassen bij het voertuig worden ontkoppeld van de riem door met één klik op de drukknop te drukken. Vervolgens kunnen de gereedschapstassen veilig in het voertuig worden opgeborgen. De vakman kan daarna comfortabel zonder tassen aan de heupen weg rijden. De gereedschapstassen blijven netjes opgeruimd en er vallen geen materialen uit, omdat ze veilig zijn opgehangen aan de staanders van de bedrijfswageninrichting. Daarna zijn ze direct weer gereed voor gebruik op de volgende locatie. Dit is vooral handig als meerdere collega’s gebruik maken van. 

Duurzaam en veilig

Dankzij het ontwerp is de ProClick productlijn ideaal voor gebruik op elke bouwlocatie. Zoals bekend van andere Sortimo producten zijn ook de ProClick gereedschapstassen gefabriceerd van kwalitatief hoogwaardige materialen. Ze zijn gemaakt van extreem belastbaar en duurzaam polyester vezel (polyester 1000den). De roestvrijstalen haak aan de achterzijde garandeert een veilige vergrendeling van alle accessoires. Door ze aan de ProClick houder te klikken, zijn de gereedschapstassen veilig vergrendeld, wat een belangrijke veiligheidsfactor is, vooral bij werken op hoogte.

Bestellingen en beschikbaarheid

ProClick is verkrijgbaar vanaf midden april 2021. De ProClick producten en de startersets met korting kunnen nu al besteld worden op mySortimo.nl/proclick.

Perscontact
Sandra van Wijngaarden
Marketing
Manager
+31 (0)182 35 60 60
klantenservice@sortimo.nl