text.skipToContent text.skipToNavigation
20-sep-2018

SORTIMO PILOTPROJECT: groene technologie voor de blauwe planeet

Op de IAA Commercial Vehicles 2018 presenteert Sortimo twee studies waarmee de onderneming een verdere beslissende stap neemt naar de mobiliteit van de toekomst. De nieuwe innovatieve sContainer maximaliseert de meerwaardeketen door optimalisatie van de werkprocessen. Als een mobiel depot is deze perfect voor de werkdag op verschillende werklocaties. De vierwielige ProCargo CQ1 is absoluut milieuvriendelijk dankzij zijn zero uitstoot. Ervaar Sortimo’s groene technologie voor de blauwe planeet live, van 20 tot en met 27 september 2018 in hal 13, stand C48 van de IAA Commercial Vehicles.

ProCargo CQ1

Na de sensationele lancering van de innovatieve laadfiets ProCargo CT1 twee jaar geleden, zet Sortimo International GmbH nu een nieuwe reuzenstap in de richting van de mobiliteit van de toekomst, met de presentatie van twee studies. De milieuvriendelijke ProCargo CQ1 overbrugt de leemte tussen laadfiets en de bestelwagen, en is met een topsnelheid van 45 km/u de ideale transportoplossing voor de zogenaamde ‘last mile’. Dankzij zijn eDrive is de ProCargo CQ1 energievriendelijk en bespaart het bedrijven kosten, omdat hij geen brandstof verbruikt, geen motorvoertuigenbelasting vraagt en niet onderworpen is aan milieuclassificatie. De beschikbare laadruimte is groot genoeg voor het transport van europallets of Sortimo’s sContainer, die op het lichte voertuig gemonteerd kan worden. Dankzij de weerbeschermingskap kan de ProCargo CQ1 ook bij slecht weer gebruikt worden.

sContainer

De sContainer is de ideale ruimtebesparende partner op de werklocatie, die in de toekomst ook individueel uitgerust kan worden met gereedschap, machines en verbruiksgoederen via mySortimo en die voor bepaalde periodes gehuurd kan worden. Afhankelijk van de toepassing en periode zullen gebruikers kunnen kiezen uit flexibele modules en variabele hoogtes (hoogte 1: 1600-1750 mm; hoogte 2: ca. 2000 mm).

Op de werklocatie biedt de container tal van opberg- en beheermogelijkheden voor materialen en gereedschappen bij een minimaal oppervlaktegebruik. Hij beschermt het opgeslagen gereedschap ook tegen slecht weer en diefstal. Hij heeft de afmetingen van een europallet, waardoor hij makkelijk te transporteren is met een vorkheftruck of met de ProCargo CQ1. Omdat hij weinig plaats inneemt, kan hij overal geplaatst worden. Installateurs, loodgieters, onderhoudstechnici en andere professionals kunnen, vooral in stedelijke gebieden, voordeel halen uit de huurcontainer omdat zo de benodigde materialen reeds ter plaatse zijn en klaar voor gebruik. Met dit concept kan bespaard worden op bestelwagens. De sContainer kan immers flexibel worden getransporteerd met kleine voertuigen als de ProCargo CQ1. Een groot voordeel in de stad, al was het alleen maar omwille van de beperkte parkeerplaats.

De sContainer werd door Sortimo speciaal als huurversie ontwikkeld en is de ideale mobiele werkplek voor opdrachten waar minstens twee tot drie dagen op klantlocatie gewerkt moet worden. De gebruikte duurzame materialen, zoals gepoedercoat plaatstaal en kunststof zorgen voor een lange levensduur en weerbestendig outdoorgebruik. De grote externe oppervlakken kunnen bovendien worden voorzien van opvallende belettering, individueel ontworpen op mySortimo.

De sContainer die wordt gepresenteert op de IAA Commercial Vehicles, is uitgerust met een SR5 bedrijfswageninrichting en een WorkMo-module. Professionals hebben voortaan tal van mogelijkheden voor het veilig opbergen van gereedschappen, machines en verbruiksgoederen in lades, SR- en L-BOXXen.

ProCargo CT1

De wereldpremière van de ProCargo CT1 op de IAA 2016 was het bewijs dat Sortimo meer kan ontwikkelen dan enkel inrichtingssystemen voor bedrijfsvoertuigen. Dit jaar presenteert Sortimo de innovatieve laadfiets met elektrische motor als ideale oplossing voor service- en onderhoudswerken op de werklocatie, omdat het laadruim werd aangepast aan de afmetingen van Sortimo WorkMo. De WorkMo als mobiel werkstation is een mobiele ondersteuning bij elke job. De combinatie van laadfiets, mobiel werkstation en geïntegreerde ladingbeveiliging biedt dan ook een handig totaalpakket voor elke service- en onderhoudstaak op de werklocatie.

Fotomateriaal vindt u hier.

Perscontact
Sandra Mourik
Marketing
Manager
06 13 11 53 51
smourik@sortimo.nl