text.skipToContent text.skipToNavigation
20-sep-2018

mySortimo – #workyourway

Op de IAA Commercial Vehicles 2018  - van 20 tot en met 27 september 2018 -  toont Sortimo International GmbH eens te meer dat de focus ligt op de vereisten van de klanten en hun dagelijkse werkroutines. #workyourway duidt op de nieuwe weg die Sortimo inslaat als aanbieder van oplossingen die de klant een maximale productiviteit opleveren. De marktleider in opbergsystemen zal een breed spectrum toekomstgerichte innovaties en nieuwe diensten aanbieden voor professional, logistiek en industrie, om met behulp van intelligente, individuele en turnkey mobiliteitsoplossingen een hoogst efficiënte, mobiele werkomgeving te creëren. mySortimo is het nieuwe platform waar Sortimo-klanten op één plek  terecht kunnen voor een uniek assortiment producten en diensten. Met SR5, de bedrijfswageninrichting van de 5de generatie, brengt Sortimo een opbergoplossing op de markt die de weg vrijmaakt voor de laadruimteconcepten van de volgende decennia. Bovendien kunnen individuele vereisten snel, eenvoudig en 24/7 op maat geconfigureerd worden op mySortimo. Opnieuw heeft het bedrijf zijn productassortiment consequent uitgebreid met trendsetting mobiele oplossingen en innovatieve technologieën. Op de IAA worden twee studies voorgesteld waarmee door Sortimo een verdere stap in de richting van alternatieve aandrijvingen wordt genomen en die een bijdrage leveren aan de mobiliteit van de toekomst.  

Ongeacht of het een racking oplossing is, voertuigbestickering of individuele werkplaatsorganisatie, hebben klanten de mogelijkheid om op het nieuwe online platform mySortimo een individueel design te ontwikkelen in functie van hun sectorspecifieke behoeften en vereisten – #workyourway. IAA-bezoekers kunnen de indrukwekkende presentatie van de mySortimo marktplaats zien in hal 13, stand C48.

mySortimo marktplaats is het motto, waarmee Sortimo focust op zijn klanten op de IAA van 2018. De mySortimo marktplaats biedt elke professional maatwerk en 100% geïndividualiseerde oplossingen voor zijn mobiele werkplaats, die worden gegroepeerd onder de Co-Creatie Methode en die precies worden afgestemd op de vereisten van elke branche. Beursbezoekers kunnen op de mySortimo marktplaats zowel totaaloplossingen, zoals digitale diensten en nieuwe producten, vinden voor de optimalisatie van professionele, dagelijkse werkroutines, als concepten en aanbiedingen voor de perfecte organisatie van een werkplaats in de kleinst mogelijke ruimte.

PREMIERE: platform mySortimo

Het huidige tekort aan gespecialiseerde medewerkers betekent voor bedrijven aan de ene kant volle orderportefeuilles, maar stelt de sector ook voor de moeilijke taak om personeel met de juiste opleiding te vinden. Tijd is ondertussen dan ook van essentieel belang in het dagelijkse werk van elke professional. En hier komt Sortimo op het toneel, met totaaloplossingen voor de mobiele werkdag op mySortimo, aangeboden door één partner. Er blijft dus meer tijd over, die precies daar gebruikt kan worden waar het nodig is, en dat is in de werkplaats of op locatie bij klanten.

Met mySortimo heeft Sortimo een platform gecreëerd dat nieuwe benchmarks zet en dat klanten belangrijke voordelen oplevert zowel op vlak van aankoop als van gebruik van hun mobiele werkplaats. Op mySortimo, vinden klanten niet alleen oplossingen voor voertuiginrichting, maar ook mogelijkheden voor het verkrijgen van andere diensten, zoals bijvoorbeeld voertuigbestickering. De perfecte link tussen on- en offline kanalen geeft klanten de mogelijkheid de voor hen meest geschikte mobiliteitsoplossing te kiezen, met onmiddellijk resultaat. Sortimo biedt een uniek sales- en servicenetwerk dat 24/7 online beschikbaar is via het mySortimo platform, maar dat tegelijkertijd ook beschikbaar is via on site persoonlijk contact in een Sortimo-vestiging.  

Het mySortimo platform draagt duidelijk bij aan het besparen op kostbare werktijd voor de professional. Hij kan er immers alles vinden wat hij nodig heeft voor zijn dagelijkse werk, op één plek en bij één aanspreekpartner. Van een breed productaanbod tot digitale diensten, het mySortimo platform biedt full-serviceconcepten die variëren van de turnkey mobiele oplossingen voor het lichte bedrijfsvoertuig tot de individuele voertuigadministratie. Op mySortimo hebben professionals niet alleen de mogelijkheid om de inrichting van hun bedrijfsvoertuig te ontwerpen volgens hun individuele vereisten en deze dan onmiddellijk te bestellen, maar ze kunnen hun bedrijfsvoertuig ook optimaliseren met meer diensten en een ruim productassortiment conform hun eigen specifieke vereisten en die van de branche.  

Bovendien biedt het platform de mogelijkheid tot persoonlijke voertuigbeheer. Gebruikers van mySortimo kunnen alle details over hun bedrijfsvoertuig opslaan, zoals de volgende afspraak voor autokeuring en wanneer de leasing afloopt, tot de aan het voertuig gerelateerde orders. Bovendien heeft de gebruiker direct toegang tot mySortimo diensten als de voertuiguitrusting of configuratie van belettering. Sortimo’s productaanbod werd uitgebreid en de aankoop werd de klant zo makkelijk mogelijk gemaakt.   

 

PREMIERE: SR5 voertuiginrichting en mySortimo configuratie

SR5 is niet alleen de 5de generatie oplossingen voor bedrijfswageninrichting, het is ook het enige rekkensysteem wereldwijd dat helemaal past binnen de contouren van de lichte bestelwagen en zo professionals in staat stelt hun werkplaats optimaal te organiseren op de meest beperkte ruimtes. De componenten van de bedrijfswageninrichting zijn zodanig ontworpen dat de laadruimte van de bestelwagen optimaal benut kan worden. De dunne zijprofielen in aluminium vervangen een groot frame. Daarnaast kunnen de legborden van de bedrijfswageninrichting voor- en achteraan variabel worden geplaatst, waarbij het SR5 legvlak perfect de contouren van het voertuig volgt. Dit resulteert niet alleen in meer ruimte op de vloer, maar het betekent ook dat de voordien vaak onbruikbare plafondruimte nu wel maximaal wordt benut. Zelfs grote stukken zoals euro-pallets kunnen zonder probleem in het voertuig getransporteerd worden.

Op mySortimo hebben klanten de mogelijkheid om hun SR5 bedrijfswageninrichting snel, eenvoudig en 100% op maat van hun eigen vereisten te configureren met de mySortimo configuratietool en ook direct te bestellen. Op het mySortimo platform zorgen extra diensten voor sectorspecifieke optimalisatie, voor een maximale efficiëntie in de dagelijkse, professionele werkroutine.

 

NIEUW: configuratietool voor belettering mySortimo graphics wordt internationaal uitgerold

De online configuratietool mySortimo graphics zorgt ervoor dat klanten hun eigen individuele en hoogkwalitatieve voertuigbelettering thuis kunnen configureren, deze meteen bij Sortimo kunnen bestellen en in een Sortimo-vestiging kunnen laten aanbrengen. Met de nieuwe snelle functie krijgen gebruikers van deze configuratietool hun professionele en efficiënte belettering nog sneller en makkelijker. Bovendien transformeren ze hun bedrijfsvoertuig tot een individuele publiciteitsdrager. Aan het eind van de testfase zullen klanten, ook internationale klanten, kunnen genieten van een compleet pakket oplossingen voor voertuiginrichting en belettering. mySortimo graphics is met onmiddellijke ingang ook verkrijgbaar in Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Zweden, Nederland, België, Groot-Brittannië en Ierland.  

 

NIEUW: geoptimaliseerde organisatie van werkplaatsen

Gedurende lange tijd materiaal moeten zoeken in het voertuig en in de werkplaats geeft een erg onprofessionele indruk en neemt waardevolle werktijd in beslag, die veel nuttiger besteed zou kunnen worden in de werkplaats en bij klanten op de locatie. Sortimo stelt bezoekers van de IAA Commercial Vehicles mogelijkheden voor gestandaardiseerde en systematische werkprocessen voor die bijdragen aan een efficiënte en professionele werkplaatsorganisatie volgens de in de sector al gekende 5S-methode. Met de hoogkwalitatieve mySortimo inlegstukken voor gereedschap en de mySortimo labelstickers, heeft Sortimo zowel in het voertuig als in de workplaats de organisatie van een hoog efficiënte werkomgeving geperfectioneerd, draagt bij aan een hoge mate van tijdbesparing en garandeert een professioneel optreden op de locatie van de klant.  

 

SORTIMO PILOT PROJECT: groene technologie voor de blauwe planeet

Sortimo International GmbH levert een andere bijdrage aan de mobiliteit van de toekomst met twee studies die op de IAA Commercial Vehicles worden gepresenteerd. De milieuvriendelijke ProCargo CQ1 vult de leemte tussen cargocyclus en bestelwagen en is de ideale transportoplossing voor de zogenaamde ‘last mile’. Het beschikbare transportoppervlak biedt voldoende ruimte voor het transport van een europallet of een Sortimo sContainer.

De sContainer is de ideale ruimtebesparende partner voor op de bouwlocatie en zal voortaan via mySortimo individueel uitgerust worden met gereedschap, machines en verbruiksgoederen. Deze zal voor de vereiste tijdsperiode gehuurd kunnen worden. Het levert direct op de werkplaats tal van implementatiemogelijkheden op voor opslag en beheer van materialen en gereedschap en beschermt het opgeslagen materiaal tegen slechte weersomstandigheden en diefstal. De afmetingen stemmen overeen met die van een europallet, wat eenvoudig transport mogelijk maakt met een vorkheftruck of met de CQ1. Bovendien past de sContainer dankzij de minimum ruimtevereisten in elke omgeving. Monteurs, loodgieters, onderhoudstechnici en andere professionals halen voordeel uit de huurcontainer, vooral in stedelijke gebieden, omdat ze de voor hun werk benodigde materialen al on site hebben. Dankzij dit concept kan bespaard worden op leveringstrucks en in plaats daarvan kan flexibel met kleine voertuigen zoals de ProCargo CQ1 naar de site gereden worden, wat heel wat tijd spaart in stedelijk gebied zeker als je rekening houdt met de zoektocht naar een parkeerplaats.

Deze unieke wereld van producten en ervaringen wordt gepresenteerd door Sortimo op de mySortimo marktplaats in hal 13, stand C48 en dit onder meer in vijf sectorspecifiek uitgeruste voertuigen, waarin bezoekers een demonstratie krijgen van praktische en holistische uitrustingsoplossingen. Daarnaast is Sortimo vertegenwoordigd op meerdere beursstands van toonaangevende producenten van bedrijfsvoertuigen en zal de onderneming een enorme selectie van haar productassortiment, diensten en intelligente mobiliteitsconcepten tonen in de tentoongestelde voertuigen.  

Fotomateriaal vindt u hier.

Perscontact
Sandra Mourik
Marketing
Manager
06 13 11 53 51
smourik@sortimo.nl