text.skipToContent text.skipToNavigation
20-sep-2018

Voertuigen op de mySortimo marktplaats

In Hannover presenteert Sortimo International GmbH, marktleider voor inrichting van bedrijfsvoertuigen, branche specifieke en op maat ingerichte voertuigen op de mySortimo marktplaats. Het toont bezoekers het brede aanbod van praktische en holistische mogelijkheden, oplossingen voor uitrustingen en intelligente mobiliteitsconcepten. Bezoek ons op de IAA Commercial Vehicles en overtuig uzelf in hal 13, stand C48.

Volkswagen Crafter – conversie voor de HVAC-sector

De conversie van de Volkswagen Crafter bedrijfswagen is gebaseerd op een SR5 bedrijfswageninrichting, die speciaal voor de HVAC-branche werd aangepast. De SR5 uitrusting maakt het mogelijk voor loodgieters, verwarmings- en airco-installateurs om hun materialen veilig en georganiseerd op te bergen en makkelijk terug te vinden dankzij de lades, de SR- en L-BOXXen, evenals de SR-geleiders. Zelfs persluchtcilinders kunnen rechtstreeks in het SR5 aluminium zijprofiel worden bevestigd door middel van houders met spanbanden en ratelspanbanden, zodat ze onmiddellijk bij de hand zijn. Op de uitklapbare werkbank met schroef kunnen materialen ter plaatse aangepast worden. De werkbank is rechtstreeks geïntegreerd in de standaard SR5 inrichting, waardoor geen aluminium opstaand stuk meer nodig is.

De Volkswagen Crafter zal extra worden uitgerust met een universele zijtafel. Deze kan conform individuele vereisten gemonteerd worden via alle ProSafe-bevestigingspunten in het voertuig en is, met een laadcapaciteit tot 50 kg, ideaal geschikt als werkvlak in het voertuig.

Sortimo demonstreert de volledige capaciteit van het Sortimo EcoSystem in de Crafter met de integratie van complementaire, systeemoverschrijdende partnerproducten. Zo wordt bijvoorbeeld één van de Hilti koffers geïntegreerd in het SR5 systeem via kunststof geleiders, wat een groot voordeel is voor elke professional. Door deze perfect geharmoniseerde mobiliteitsoplossingen betekent dit de hoogste mate van efficiëntie en productiviteit bij de routine van elke werkdag.

Mercedes-Benz Sprinter – conversie voor de elektronicabranche

SR5 is doordacht tot in het kleinste detail. Het organisatiesysteem zorgt voor maximale productiviteit en werkplaatsorganisatie in de meest beperkte ruimtes en is dus de ideale partner voor de elektronicasector. Dankzij de positioneringsmogelijkheden zowel boven als onder het standaard legbord, zorgen de talrijk geïntegreerde SR-BOXXen voor maximale benutting van de ruimte in het voertuig, terwijl er tegelijkertijd voldoende plaats is voor gestructureerd en overzichtelijk transport van kleine onderdelen en verbruiksgoederen. Het deksel van de uitneembare SR-BOXXen beschermt de inhoud tegen stof en vuil, zowel in het voertuig als op de werklocatie. De SR-geleiders, die een prijstechnisch gunstig alternatief zijn voor lades, bieden tal van mogelijkheden voor de organisatie van de inhoud dankzij de integreerbare scheiders en inzetbakjes.

Het in de SR5 uitrusting geïntegreerde draaibare blok is gemonteerd in een hoek van 90° en voorzien van drie lades. Het is bijzonder handig omdat het onmiddellijke toegang geeft tot de inhoud van de lade via de schuifdeur aan de zijkant. In de SR lades passen ook zware machines en gereedschappen, met een laadcapaciteit tot 90 kg. Daarnaast zijn de buitenste profielen van de SR5 uitrusting voorzien van een innovatief ProTech stroomrailsysteem waardoor rechtstreekse stroomtoevoer in de SR5 mogelijk is via een bestaande stroombron. Verlichting en andere stroomverbruikers kunnen dan ook individueel op verschillende plaatsen in het voertuig geplaatst worden.

Installateurs en onderhoudstechnici kunnen gegarandeerd rekenen op de hoogste mate van productiviteit en geoptimaliseerde werkprocessen met het SR5 inrichtingssyeteem voor bedrijfsvoertuigen, omdat het een maximum aan organisatie en structuur biedt door de labeling opties via mySortimo labels, door de inlegstukken voor gereedschappen en door de consistente systematisering van de getransporteerde materialen via de geïntegreerde BOXXen en legborden. De slimme bedrijfswageninrichting is online op mySortimo individueel en branchespecifiek configureerbaar en kan direct besteld worden.

Ford Transit Custom – conversie voor timmerlieden

Timmerlieden zien een totaaloplossing op maat in de Ford Transit Custom. De slimme SR5 bedrijfswageninrichting biedt diverse mogelijkheden voor het veilig en georganiseerd opbergen van materialen en kleine onderdelen in de bestelwagen, door tal van legborden en SR-BOXXen in verschillende maten. Beide WorkMo’s, inclusief geperforeerd werkblad op de scheidingswand maken mobiel werken in het voertuig of zelfs op de werklocatie mogelijk. Tegelijk wordt de laadruimte in de Ford Transit Custom maximaal benut. De geïnstalleerde Jumbo Unit met XL-lades in de nieuwe breedtes 2 en 2.5, benutten de volledige diepte van het voertuig en zorgen zo voor maximale opbergruimte voor grote en zware ladingen tot 100 kg. De XL-lades kunnen zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden en bieden optimale toegang tot de materialen via de uiterst sterke telescopische geleiders. De Jumbo Units bevinden zich onder de Sortimo SoboPro vloer en kunnen daarom flexibel gecombineerd worden met de bovenstaande WorkMo-modules.

De mySortimo graphics online configuratietool is de ideale manier om het bedrijfsvoertuig te upgraden tot visitiekaartje met een professionele, individuele belettering. Ook de belettering op de voertuigen tijdens de IAA werden gecreëerde op mySortimo graphics.

Renault Trafic – conversie voor facility management

mySortimo is het centrale contactpunt voor alle totaaloplossingen voor de mobiele werkplaats van de professional. Sortimo’s nieuwe online platform is niet alleen de plaats waar de SR5 bedrijfswageninrichtingen individueel kunnen worden geconfigureerd en meteen besteld, het is ook de plaats waar andere branche specifieke producten en diensten van Sortimo altijd beschikbaar zijn. mySortimo omvat 24/7 full-service concepten voor elk branche om zo een zeer efficiënte mobiele werkomgeving te creëren. Op de IAA presenteert Sortimo een Renault Trafic die werd geconverteerd met de SR5 bedrijfswageninrichting voor extra veel opslagruimte voor gereedschappen en werkmaterialen eigen aan facility management. De flexibele TopSystem dwarsbalken zijn de ideale, ruimtebesparende oplossing voor veilig transport van ladders of grote, lange voorwerpen. TopSystem biedt extra opslagruimte op het dak van het voertuig en bespaart ook tijd door zijn gebruiksgemak. De nieuwe zijladderlift zorgt voor het ergonomisch laden en lossen van ladders met een gewicht tot 35 kg. Ladders kunnen hierbij vlot op het dak van het voertuig worden verplaatst. Dankzij de zijdelingse toegang tot de ladder is geen extra laad- en losruimte achter het voertuig nodig, een belangrijk voordeel in stedelijke gebieden. Slechts enkele manuele handelingen zijn vereist om de zijladderlift aan te passen aan verschillende laddergroottes. Een foutieve ladingbeveiliging wordt voorkomen door de intuïtieve bediening.

De nieuwe Sortimo-vloer SoboPro Restraint Pole (spanstang), die in de Renaul Trafic werd geïntegreerd, is speciaal voor ladingbeveiliging en biedt zo meerwaarde. De mogelijkheid om spanstangen te installeren creëert uitgebreide mogelijkheden voor ladingbeveiliging. Het gebruik van de SoboPro spanstang wordt aanbevolen waar de aanwezigheid van sjorpunten afgestemd is op de spanstangen. De universeel toepasbare spanstangen kunnen, afhankelijk van de positie van de aanhechtingspunten, zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt voor het beveiligen van ladingen. Ze bieden een optimale houvast dankzij hun vierkante contouren. In geval van dwarsframes kunnen spanstangen horizontaal gebruikt worden tussen twee SR5 legborden.

Opel Combo – conversie voor onderhoudstechnici

Onderhoudstechnici vinden alles wat de professional nodig heeft in de Opel Combo. Kleine onderdelen en verbruiksgoederen worden georganiseerd opgeborgen in de wereldwijd unieke SR-BOXXen. Deze worden zowel onder als boven het standaard legbord gemonteerd, zodat de beschikbare ruimte maximaal wordt benut. De smalle aluminium zijprofielen van het SR5 systeem en de flexibel positioneerbare standaard legborden van de inrichting in de Opel Combo, zorgen bovendien voor een maximale benutting van de laadruimte op de vloer van het voertuig. Zo kunnen ook grote goederen, zoals bijvoorbeeld europallets, zonder probleem in het voertuig worden getransporteerd. De SoboPro assemblage- en ladingbeveiligingsvloer zorgt voor het eenvoudig en flexibel vastmaken van de lading op de vloer via de geïntegreerde universele sjorpunten. Net als in de Mercedes-Benz Sprinter, is een 180° draaibaar blok gemonteerd op de schuifdeur van de Opel Combo, waarmee directe, tijdbesparende toegang tot alle gereedschappen en verbruiksgoederen gegarandeerd is.

Daarnaast is Sortimo ook vertegenwoordigd op de stands van de toonaangevende producenten van bedrijfsvoertuigen en presenteert de onderneming er zijn uitrustings- en mobiliteitsoplossingen in verschillende bestelwagens.

 Fotomateriaal vindt u hier.

 

 

Perscontact
Sandra Mourik
Marketing
Manager
06 13 11 53 51
smourik@sortimo.nl