text.skipToContent text.skipToNavigation
20-sep-2018

Geoptimaliseerde organisatie van de werkplaats

Tijdens de IAA Commercial Vehicles presenteert Sortimo International GmbH diverse mogelijkheden die zorgen voor een geoptimaliseerde organisatie van de werkplaats door structuur en standaardisatie. Deze dragen aanzienlijk bij aan een verhoogde efficiëntie van de mobiele werkdag. Hiervoor integreerde Sortimo de uit Japan afkomstige 5S-methode in zijn product- en dienstenaanbod. Deze heeft als doel de workflows in de werkplaats te optimaliseren door organisatie en netheid waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd. Het bedrijfsvoertuig is het mobiele visitekaartje voor elke professional. Daarom biedt Sortimo International GmbH zijn klanten op mySortimo de mogelijkheid om een groter bereik te realiseren dankzij een professionele voertuigbelettering en zo een nog grotere meerwaarde te creëren bij het dagelijkse werk en de omzet mogelijk te verhogen door een positieve eerste indruk bij potentieel nieuwe klanten. Het online mySortimo graphics is daarbij de snelste weg naar een belettering op maat. 

Beursbezoekers maken op de IAA kennis met de mogelijkheden die Sortimo biedt om de werkplaatsorganisatie te optimaliseren. Een goede organisatie en overzicht van gereedschappen en materialen door het gebruik van configureerbare inlegstukken draagt daartoe bij. De foam inlegstukken zorgen voor een gestructureerde opslag van het waardevolle gereedschap. De geïntegreerde, verzonken grip maakt dat de materialen snel, makkelijk en ergonomisch vastgepakt kunnen worden. Dankzij de tweekleurige afwerking van het inlegstuk valt ontbrekend gereedschap meteen op. Gedaan dus met vergeten tools op de werkplek.

Het inlegstuk kan door de gebruiker op maat geconfigureerd worden op basis van zijn specifieke behoefte. Het formaat van de inlegstukken komt overeen met het modulaire rooster voor Sortimo inzetbakjes. Hierdoor kunnen de inlegstukken voor gereedschap individueel gecombineerd kunnen worden met de inzetbakjes, voor een verbeterde organisatie en verhoogde productiviteit. Op de IAA Commercial Vehicles 2018 toont Sortimo de online service mySortimo inlays, die precies aangeeft hoe de gebruiker het inlegstuk op maat kan configureren.

Zowel voor het voertuig als voor het werkplek verbeterde Sortimo de organisatie van de werkomgeving met mySortimo labels. Sortimo BOXXen, koffers, inzetbakjes en standard legborden kunnen apart gelabeld worden en voorzien van een extra kleurcode voor optische identificatie en differentiatie. mySortimo labels zorgt voor een beter overzicht en dus een snellere toegang tot het juiste materiaal. Tegelijk blijven het voertuig, de koffers en BOXXen beter georganiseerd.

Op mySortimo kunnen klanten de labels rechtstreeks in verbinding met hun SR5 bedrijfswageninrichting configureren, op mySortimo ondersteund door synchroniserende inventarisatie. Zo krijgen klanten hun voertuig turnkey afgeleverd inclusief individuele labelling.

De labels zijn een essentiële basis voor gestandaardiseerd, systematisch werken en dragen dan ook bij aan een gestegen efficiëntie van de werkdag.

5S-methode

De Japanse methode 5S staat voor vijf elementen: sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren, systematiseren.. Met het SR5-systeem voor voertuiginrichting biedt Sortimo zijn klanten alle nodige voorwaarden voor een optimale werkplaatsstructuur volgens deze methodologie:

Sorteren: professionals hebben voldoende opbergruimte op de talrijke legborden en in de lades en SR-BOXXen van het SR5 inrichtingssysteem, alsook een optimaal overzicht van de getransporteerde goederen. Bovendien ondersteunt SR5 de signalering van ongebruikt gereedschap en kleine vervangstukken, zodat deze indien nodig weggenomen kunnen worden.

Schikken: een systematische organisatie in het voertuig optimaliseert de workflow en minimaliseert automatisch de tijd nodig voor het zoeken naar bepaalde onderdelen. Een individuele configuratie afgestemd op de workflow, evenals een slimme organisatie van items zorgt voor een efficiënt gebruik. Alles heeft zijn plaats en, door toepassing van de Sortimo-inlegstukken, wordt ontbrekend gereedschap meteen opgemerkt.

Schoonmaken: dankzij een gestructureerde organisatie in het SR5 inrichtingssysteem kan het voertuig makkelijk schoongemaakt worden zonder eerst te moeten opruimen. Daarenboven is een schoon voertuig het beste uithangbord voor een georganiseerde werkprocedure.

Standaardiseren: Sortimo biedt professionals een optimale oplossing voor het standaardiseren van hun werkprocessen. Onderling gerelateerde elementen, type en inhoud van koffers en BOXXen kunnen met de mySortimo labels duidelijk worden geïdentificeerd via kleurcodes. Door een consistent gebruik van het Sortimosysteem met BOXXen en koffers, past alles mooi samen.

Systematiseren: het SR5-systeem voor voertuiginrichting biedt de beste voorwaarden voor een georganiseerd en opgeruimd voertuig. In het kader van 5S, is systematiseren en een kritische blik op workflows daarbij altijd een vast gegeven. Alleen zo kan het volledige potentieel worden benut. De flexibiliteit van SR5 geeft hiervoor alvast tal van aanpassingsmogelijkheden.

Fotomateriaal vindt u hier.

Perscontact
Sandra Mourik
Marketing
Manager
06 13 11 53 51
smourik@sortimo.nl