Fill out my online form.

De nieuwe VW Caddy – haal er de maximale laadcapaciteit uit!

Volkswagen Bedrijfswagens introduceerde de nieuwe Caddy (Maxi) eind vorig jaar. We hebben hem aan een nader onderzoek onderworpen en vertellen in dit artikel, waarom de nieuwe Caddy het ideale voertuig is voor de vakman.

“Klaar voor alles wat er komt!” Deze belofte maakt Volkswagen Bedrijfswagens aan iedereen, die kiest voor de 5e generatie Caddy. En we moeten erkennen, dat de nieuwe Caddy vrijwel niets te wensen overlaat. Het ziet er naar uit, dat VW hiermee het geschikte model in zijn portfolio heeft voor elke denkbare behoefte: of het nu gaat om de Caddy Life als gezinsauto, Caddy California voor de liefhebbers van vrijheid, Caddy MOVE voor de jonge hippe stadsmensen of de Caddy Cargo voor zakelijk gebruik.

Veel technische eigenschappen zoals een inductief oplaadstation voor mobiele telefoons, toegang zonder sleutel, de elektrische ondersteuning bij het dichtdoen van de zijdeur en een innovatief systeem voor rijondersteuning zorgen voor meer comfort en een dynamisch rijgevoel.

Maar wat ons vooral interesseerde, waren de mogelijkheden die de Caddy biedt aan vakmensen en servicemonteurs en of hij daadwerkelijk klaar is voor de professionele eisen in het dagelijks werk.

De nieuwe Caddy Cargo voor vakmensen en servicemonteurs

Het is duidelijk dat het hier een compact voertuig betreft dat niet te vergelijken is met de Crafter, maar dat met een intelligente indeling materialen kwijt kan, die ook een ongeorganiseerde T6 zouden vullen. Bovendien heeft Volkswagen Bedrijfswagens de nieuwe Caddy gebouwd volgens de modular traverse matrix (MQB platform), waardoor hij automatisch groter is dan zijn voorganger en ruimte biedt aan niet minder dan twee europallets in de laadruimte – zonder aanpassingen uiteraard. De Caddy heeft een laadvolume van 3.1 m3, in vergelijking met de 3,7 m3 van de Caddy Maxi.

Dit betekent, dat zakelijke gebruikers een extra grote laadruimte (1,797 mm laadlengte in de Caddy en 2,150 mm in de Caddy Maxi) tot hun beschikking hebben, die optimaal kan worden georganiseerd in combinatie met een Sortimo bedrijfswageninrichting met een dubbele vloeroplossing of robuuste legborden zodat de laadruimte volledig en veilig wordt benut.

Om u een beter idee te geven van de capaciteit van de laadruimte, hebben we, als voorbeeld voor de elektrotechnische handel, de nieuwe Caddy (korte wielbasis) ingericht met een dubbele vloeroplossing alsook met een SR5 bedrijfswageninrichting. Waarbij we de overeenkomst tussen beide niet onopgemerkt willen laten – de 5e generatie Caddy in combinatie met de SR5, de vijfde generatie Sortimo bedrijfswageninrichting – Voor elkaar gemaakt! 😊

Maar laten we niet te snel gaan:

In ons voorbeeld, hebben we “gedownsized”. Dit betekent, dat we een bedrijfswageninrichting hebben ingebouwd, waar ongeveer hetzelfde inpast als een bedrijfswageninrichting in een categorie groter voertuig. Waarom? Vanwege de lagere aanschafprijs en de betere wendbaarheid van het kleinere voertuig in het verkeer. En het is veel gemakkelijker parkeren met een kleiner voertuig in parkeergarages of op stadsparkeerterreinen dan met grotere voertuigen.

De Caddy Cargo is uitgerust met opbergvoorzieningen op verschillende niveaus. Te beginnen met de vloer, waarop grootvolume laden, de Jumbo-Units, zijn geplaatst. Voor compacte voertuigen zoals de Caddy Cargo is de Jumbo-Unit een geschikte manier om het meeste uit de laadruimte te halen. Als ondervloer oplossing in onze Caddy zijn ze zowel in de lengte als in de breedte richting van het voertuig geplaatst en bieden zo opbergmogelijkheden tot in de verste hoek van het voertuig.

Laden en lossen van zware materialen of machines, die tot wel 100 kg wegen, is met de Jumbo-Units ergonomisch en beter voor uw rug, dankzij de brede toegang. Uw lading wordt veilig en op ruimtebesparende manier opgeborgen en belading kan zowel via de achterdeur als de zijdeur gedaan worden.

VW Caddy Maxi, Jumbo-Unit, SR5, Sortimo

Bovenop de Jumbo-Units is onze Caddy Cargo uitgerust met de SoboPro vloer. Deze voorziet de gebruiker van een professionele en veilige uitrusting met het beproefde ladingbeveiligingssysteem ProSafe, door de geïntegreerde vloerverankeringspunten. Dit houdt in, dat grotere objecten of machines, die niet in de bedrijfswageninrichting passen, flexibel en makkelijk op de vloer te verankeren zijn. Want er is ruimte voor een europallet op de laadvloer tussen de inrichtingsblokken.

De SoboPro is makkelijk schoon te houden, heeft een antislip laag en draagt, gecombineerd met de SowaFlex wandbekleding, bij aan waarde behoud van het voertuig.

Afgedekt door de SoboPro vloer, worden de Jumbo-Units hier handig gecombineerd met een SR5 bedrijfswageninrichting, die optimaal gebruik maakt van de laadruimte in de Caddy Cargo.

De overzichtelijke legborden en laden bieden ideale opbergmogelijkheden en zorgen voor makkelijke toegang tot gereedschap en materiaal in uw voertuig. Dit bespaart u lange zoektijden en maakt uw dagelijks werk veel efficiënter en productiever.

De dichte achterdeuren van de Caddy schermen het zicht op dure gereedschappen en machines in de laadruimte af en deze worden zo effectief beschermd tegen inbraak.

Sortimo oplossingen voor uw VW Caddy

De hierboven beschreven uitbreiding op de Caddy Cargo is slechts één voorbeeld. Natuurlijk biedt Sortimo u oplossingen op maat met de Globelyst4 of SR5 bedrijfswageninrichting voor de Caddy of Caddy Maxi op basis van uw behoeften en branche gerelateerde vereisten.

Onze adviseurs stellen graag een compleet laadruimte concept op voor uw nieuwe Caddy, beginnend bij de vloer en wandbekleding tot de bedrijfswageninrichting en het imperiaal.

Aanvullend kunt u uw bedrijfswagen uitrusten met branche specifieke accessoires. Bijvoorbeeld een AutoAssistant als mobiel kantoor.

Deze praktische organisatiehulp kan worden geplaatst op de passagiersstoel en biedt plek aan documenten, folders en drinkflessen in de open opbergruimte en functioneert tevens als ondergrond voor schrijfwerk.

De AutoAssistant is snel en eenvoudig vast te zetten in uw Caddy met een gewone driepuntsgordel en is bovendien compatibel met de ProClick productlijn.

 

Vanaf juni zullen de nieuwe Caddy en de Caddy Maxi zijn toegevoegd aan de mySortimo configurator, zodat u eenvoudig online uw eigen SR5 bedrijfswageninrichting ontwerpt, direct bestelt en laat inbouwen door een Sortimo ProPartner bij u in de buurt.

Onze conclusie

De nieuwe VW Caddy bewijst een echt ruimtewonder te zijn in het compacte bedrijfswagen segment. Zijn compacte buitenafmetingen, die hem wendbaar en gestroomlijnd maken, maken hem meer tot een auto dan een bedrijfswagen en hij is ideaal voor in de stad. Tegelijkertijd biedt de laadruimte inclusief een slimme bedrijfswageninrichting voldoende ruimte aan dagelijks te gebruiken gereedschap en materiaal.

In vergelijking met de grotere bedrijfswagens zoals de VW Crafter, zal de Caddy minder problemen hebben met het vinden van een parkeerplaats in de stad en de toegang tot overdekte parkeergarages zal ook geen problemen geven. Desondanks bevindt het meest belangrijke zich in het voertuig.

Reactie schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 reacties

  • Er zijn nog geen reacties, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.